Ususret veljači, mjesecu koji nosi čar Valentinova i radost fašničkog šarenila, tu su i nezaobilazne krafne – slatki simbol fašničkog veselja. Ova prozračna poslastica od dizanog tijesta, obično punjena marmeladom ili čokoladom, doživljava svojih pet minuta upravo u vrijeme fašnika. U Zagrebu, krafne iz slastičarnice Magnolia postale su nezaobilazan dio blagdanskog uživanja. No, ono što ih čini posebnima nije samo okus, već i priča koja stoji iza svakog zalogaja.Jasmina Bagarić, suvlasnica Magnolije, za Divu je otkrila što su ove godine pripremili za sladokusce. Njihova ponuda obuhvaća krafne od bogate čokolade, klasične marmelade, mirisne vanilije, pistacija i malina te novitet u ponudi - od jabuke i cimeta. Dok neki okusi ostaju vjerni tradiciji, drugi predstavljaju moderan gastronomski doživljaj.– Malo je slastica koje su tako općeprihvaćene i općepoznate, ne samo u našoj kulturi, već i u kulturi većine poznatih civilizacija kao što su krafne. I koliko god da su sve te krafne samo krafne ili doughnuts ili nekako slično nazvane, sve one su drukčije, ali slične, no vrlo omiljene – započela je Jasmina.Krafne koje rade u Magnoliji rezultat su, moglo bi se reći, stoljetne tradicije slavonskih domaćinstava. Krafne se u Slavoniji ne smatraju slasticom jer se rade ‘u kiselo’, s kvascem. Ona se rade radnim danom u popodnevima kad se ljudi druže nakon napornog rada i redovno se pune isključivo domaćin pekmezom od marelice.– Po tom receptu, prenošenom s generacije na generaciju rade se naše krafne u Magnolii. No, pomak se napravio s obzirom na ponudu namirnica, pa sad imamo krafne s pistacijom, malinama, čokoladom, vanilijom…. No, da nisu vrhunski napravljene krafne, teško da bi punila pomogla – otkrila je.Unatoč modernim varijacijama, Jasmina ističe kako su vrhunska kvaliteta tijesta i precizna izrada ključni za savršenu krafnu. Kako kaže Jasmina, izrada krafni zahtijeva strpljenje, preciznost i strast. Tijesto mora biti prozračno, lagano, ali čvrsto dovoljno da zadrži bogato punjenje. Svaka krafna u Magnoliji prolazi kroz pažljiv proces izrade kako bi zadovoljila najviše standarde.– Iskreno, izuzetno su tražene, ne možemo ih ni toliko napraviti. Naime, primijetili smo da ljudi žele nešto novo, no na kraju se vraćaju onome što je provjereno dobro – navodi Jasmina.