Ako postoji desert koji spaja luksuznu kremastost i brzinu pripreme, to je čokoladni mousse. Savršen je za trenutke kada poželite nešto posebno, a nemate puno vremena za kuhinjske eksperimente. Uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka, možete uživati u sofisticiranom slatkom koji će osvojiti i one najzahtjevnije nepce.Sastojci (za 2-3 osobe):100 g tamne čokolade (70% kakaa)2 jaja (odvojiti bjelanjke od žumanjaka)2 žlice šećera150 ml slatkog vrhnja za šlagPrstohvat soliPo želji: šaka svježeg voća ili naribana čokolada za dekoracijuPripremaPrvi korak je priprema tamne čokolade, koju otopite na pari ili u mikrovalnoj, a zatim pustite da se malo ohladi. Dok se čokolada hladi, odvojite bjelanjke od žumanjaka – bjelanjke ćete kasnije umutiti u čvrsti snijeg, dok žumanjke zajedno sa šećerom postaju svijetli i pjenasti. Kombinacija čokolade i žumanjaka stvara kremastu, bogatu osnovu moussea, dok bjelanjci unose laganost i volumen.Poseban dodatak ovom desertu je šlag, koji se nježno umiješa u čokoladnu smjesu kako bi mousse dobio savršenu, baršunastu teksturu. Nakon što sve sjedinite, smjesu podijelite u čaše i ostavite u hladnjaku barem dva sata – strpljenje će biti nagrađeno predivnom kremastošću i bogatim okusom čokolade.Za dodatni vizualni i okusni efekt, mousse možete dekorirati svježim voćem, listićima mente ili naribanom čokoladom. Rezultat je desert koji ne samo da izgleda luksuzno, već i pruža zadovoljstvo svakim zalogajem.Čokoladni mousse savršen je izbor kada želite impresionirati goste ili se jednostavno počastiti nečim finim i elegantnim – a da pri tome provedete minimalno vremena u kuhinji. Brzo, ukusno i uvijek efektno.