Buhtle s raznim punjenjima uvijek su dobra ideja, a pogotovo vikendom kad tražimo dodatnu dozu slatkog. S čokoladom, pekmezom, višnjama, teško je odabrati omiljeni okus! Danas će doći na svoje svi ljubitelji kombinacije slatkog i voća, točnije Nutelle i višanja. Recept za savršene, "pufaste" buhtle pronašli smo na blogu Bojane Matek u čijim smo gastro idejama uživali već mnogo puta. Podijelila je recept za buhtle koje možete puniti prema osobnim preferencijama, s Nutellom ili višnjama, no najefektnija je zajednička kombinacija. U nastavku donosimo recept za buhtle, a sigurni smo da će nestati u trenu!Sastojci- 1 vrećica instant kvasca- 1 žličica šećera- 1 žlica glatkog brašna- 50 ml toplog mlijeka- 500 gr glatkog brašna (+ još za posipanje)- 2 žlice šećera- 1 prstohvat soli- 1 jaje- 50 gr otopljenog maslaca- 2 žlice maslinovog ulja- 200 ml toplog mlijeka- 1 staklenka višanja- 1 žličica cimeta- 2 vanilin šećera- 4 žlice šećera- Nutella ili neki drugi čokoladni namaz- maslacPripremaKvasac, šećer i brašno pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite da se aktivira petnaestak minuta. Dok se kvasac diže, u veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i sol. Sve promiješajte pa dodajte otopljeni maslac, ulje, jaje, toplo mlijeko i uzdignuti kvasac.Zamijesite glatko tijesto. Ako vam se previše lijepi za prste, dodajte malo brašna. Oblikujte tijesto u kuglu pa ga stavite u čistu posudu, prekrijte prozirnom folijom da se ne suši, prekrijte krpom i na toplom ostavite da se udvostruči. Trebat će mu oko sat, sat i pol vremena, ovisno o temperaturi prostorije.Višnje dobro ocijedite od soka pa pomiješajte s cimetom i šećerima.Kada se tijesto diglo, pobrašnite radnu površinu pa na njoj razvaljajte tijesto na otprilike 0.5 cm debljine. Izrežite ga na kvadrate otprilike 8x8 cm.Na svaki kvadratić u sredinu stavite žlicu višanja ili ako stavljate Nutellu, prvo žličicu Nutelle pa žlicu višnje. Krakove tijesta preklopite preko nadjeva, čupkajući prstima tijesto kako bi dobro zatvorili sve eventualne otvore.Buhtle slažite u maslacem namašćen kalup (28-30 cm). Stavljajte ih jednu do druge, ali ostavite malo mjesta između jer će se još jednom dizati. Kada ste sve napunili i posložili, prekrijte ih krpom i ostavite 20 minuta da se još malo dignu.Sada ih premažite otopljenim maslacem.Pećnicu zagrijte na 180°C pa pecite 25-30 minuta, ovisno o pećnici. Izvadite ih van, prekrijte još jednom čistom krpom da se malo prohlade, pospite šećerom u prahu i uživajte.