Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.S obzirom na to da nema boljeg mjesta za pronalazak inspiracije od Instagrama, zavirili smo na profil @stazisweets iza kojeg se krije Anastazija Makjanić. Gastroblogerica nam je otkrila recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast! Sastojci2 jaja140 g šećera1 bourbon vanilija šećer100 g oštrog brašna80 g griza1 prašak za pecivo80 g omekšalog margarinacimet i anis po želji2 ribane jabuke100 g sjeckanih orašastih plodova60 g sušenih grožđica i brusnica100 g sjeckane tamne čokoladeGlazura70 g šećera u prahusok od jednog limunadekoracija po željiPećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom. Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji). Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu. Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite). Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!