Naslovnica
Moda
Beauty
Lifestyle
Green
Diva za Divu
B&H 360
Zasladite si vikend tortom od čokolade: Donosimo recept za kolač kao stvoren za ljubitelje slatkog
Čokolade nikad dosta, a ova je torta baš po mjeri svih slatkoljubaca!
<p>Ako postoji desert koji nam baš nikad neće dosaditi, onda je to čokoladna torta. Mogli bismo je stalno jesti, a uvijek volimo isprobavati nove recepte. Jedan od posljednjih koje smo isprobali pronašli smo na stranici<a href="https://www.zarahome.com/hr/recipe-99-n4262" rel="nofollow" target="_blank"> Zara Home</a>, a recept prenosimo u nastavku.</p><p><strong>SASTOJCI:</strong></p><p><em>BISKVIT</em><br/> 90 g lješnjaka<br/> 80 g šećera<br/> 150 g brašna<br/> 50 g kakaa<br/> 125 g kokosovog ulja<br/> 2 žlice sirupa<br/> 3 žlice hladne vode</p><p><em>KARAMEL OD MISA</em><br/> 200 g šećera<br/> 90 g kokosovog ulja<br/> 180 g kokosovog mlijeka<br/> 40 g misa</p><p><em>GANACHE</em><br/> 400 g čokolade<br/> 120 g jogurta od kokosa<br/> 220 g karamela od misa</p><p><strong>Priprema biskvita:</strong></p><p>Stavite lješnjake u miješalicu i izmiješajte. Zatim dodajte brašno, kakao u prahu i šećer. Ponovno izmiješajte. Dodajte ulje i po malo vode dok se tijesto potpuno ne sjedini.</p><p>Na podlogu kalupa stavite papir i nauljite rubove. Rukama stavite tijesto na podlogu i ostavite da se kratko ohladi.</p><p>Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta tako da tijesto prekrijete aluminijskom folijom i nečime za dodavanje težine.</p><p><strong>Priprema karamela od misa:</strong></p><p>U lonac stavite šećer zajedno s kokosovim uljem, stavite na srednje nisku vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Smanjite na vatru najmanje jačine i dodajte kokosovo mlijeko sobne temperature.</p><p>Kad dođe do točke vrenja, sklonite lonac s vatre. Pjenjačom pažljivo promiješajte kako bi se kristali šećera koji nastanu otopili.</p><p>Nakon što odstoji, dodajte miso i promiješajte istom pjenjačom. Ostavite sa strane.</p><p><strong>Priprema ganachea:</strong></p><p>Otopite 70-postotnu čokoladu na vodenoj pari. Po završetku stavite sve sastojke u zdjelu i pjenjačom umiješajte čokoladu, karamel i jogurt od kokosa.</p><p><strong>Priprema torte:</strong></p><p>Nadjev stavite na već pripremljenu i ohlađenu podlogu za tortu. Držite u hladnjaku 3 sata kako bi očvrsnulo.</p><p>Prije posluživanja stavite još karamela na vrh torte.</p>
Zara Home
recept
čokolada
torta od čokolade