Ako postoji desert koji nam baš nikad neće dosaditi, onda je to čokoladna torta. Mogli bismo je stalno jesti, a uvijek volimo isprobavati nove recepte. Jedan od posljednjih koje smo isprobali, s nama je podijelila Jelena Paradžiković, u čijem smo receptu za slasnu pitu već ranije uživali. Jelenin recept prenosimo u nastavku, a više recepata možete potražiti na njezinom Instagramu. Sastojci za biskvit: Sastojci za kremu:Priprema:Biskvit navlažite s malo mlijeka. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U bjelanjke dodate prstohvat soli i zajedno izradite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte sa šećerom. Brašno pomiješajte s kakaom i dodajte žumanjke. Zatim dodajte izrađene bjelanjke i lagano sjedinite pjenjačom. Masni papir za pečenje postavite na dno kalupa veličine 26 cm te ulijte smjesu.Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite biskvit 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite i izvadite iz kalupa. Možete ga prerezati na pola ili ostaviti cijelog. Kremu (sve sastojke treba jednostavno promiješati nakon što ste istopili čokoladu), koju je potrebno prvo ostaviti da se malo prohladi, prelijte preko biskvita i to tako da u kalup stavite biskvit, namočite ga mlijekom i istresete kremu.