Ako volite spoj čokolade i voća, zasigurno ćete uživati u poslastici koju smo vam pripremili, a s nama ju je podijelila Sara Kostović. Sara se nalazi iza Instagram-profila Healthy Corner by S, a u njezinim smo receptima uživali već mnogo puta i svaki se put potpuno oduševili! Ovog puta donosi jedan savršen spoj, kombinaciju tamne čokolade i šumskog voća, a nama se čini da od tog ne ide bolje. Prednost je ovog kolača, kao i svakog Sarinog recepta, što u njemu kombinira što zdravije namirnice, a rezultat je i dalje jako ukusan. SastojciPripremaOdvojite žutanjak od bjelanjka. Žutanjak pjenasto umutite s kokosovim šećerom i ekstraktom vanilije. Na pari otopite čokoladu te ohlađenu dodajte smjesi sa žutanjcima. Dodajte za početak dvije žlice vode ili mlijeka. Potom dodajte brašno te prašak za pecivo i lagano umiješajte prethodno istučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli.Ako bude bilo potrebno, dodajte još žlicu po žlicu tekućine dok ne dobijete teksturu koju možete preliti u kalup. Kada prebacite smjesu u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom pa pečenje, na vrh dodajte šaku šumskog voća. Količina je primjerena za mali okrugli kalup promjera 15 cm. Pecite torticu 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C (gotov je kada čačkalica izađe suha). Uživajte!