Uvijek smo raspoloženi za isprobavanje novih recepata, a onaj kojeg ćemo isprobati ovih dana pronašli smo na Instagram-profilu @gladusasamja. Riječ je o bezglutenskom kolaču s jabukom i cimetom za kojeg će se definitivno tražiti komad više. Zrinka Zekulić koja stoji iza bloga i Instagrama Gladuša kaže kako su bezglutenski kolači jedna zaista posebna priča te iz njih čovjek može uvijek nešto novo učiti i podijelila s nama recept u čijem ćete receptu zasigurno uživati. Sastojci:*umjesto tapioke i rižinog brašna možete koristiti 100 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna. Postupak:Istucite bjelanjke u snijeg, a posebno i žumanjke zajedno sa šećerom, dok ne dobijete svijetložutu smjesu. U žutu smjesu dodajte ekstrakt vanilije, brašno i tapioku u koje ste prethodno umiješali prašak za pečenje. Ako nemate rižino brašno ni tapioku, a niste osjetljivi na gluten, slobodno ih zamijenite sa 100g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna.Umiješajte par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako dodajte tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.Podijelite smjesu u dva dijela i slažite redosljedom: prvi dio smjese pa naribane jabuke, u koje ste stavili malo cimeta i žličicu ruma, zatim drugi dio smjese. (Kalup promjera 24cm)Pecite na 180 C s ventilacijom oko 20-30 min., ovisno o jačini vaše pećnice. Probodite čačkalicom kako biste se uvjerili da je kolač gotov. Možete servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.