Za desetak dana je Uskrs, a mnogi su već počeli razmišljati o nabavi šunke, jaja, luka, rotkvica... Neizostavan dio uskrsnog stola je i ukusna pinca, a danas donosimo recept za malo drugačiju pincu, koji je s nama podijelila Tonka Radić Čobanov s Instagram-profila @tonkina_kuzina. Riječ je o mini-uskrsnim pincama s ukusnim mousseom od vanilije, a njezin recept prenosimo u nastavku.Sastojci:Priprema:Instant kvasac stavite u mlako mlijeko sa žličicom brašna i šećera da se diže. Prosijete brašno i dodajte sol. Jaja razmutite malo s vilicom i dodajte brašna i šećera da se diže. Dodajte šećer, rum, prošek, naribanu koricu limuna i naranče, grožđice, ostatak mlijeka i pripremljeni kvasac.Sve promiješajte, miješajte dok ne dobijete glatko i kompaktno tijesto. Prekrijte ga i stavite na toplo dok se ne udvostruči. Kad se tijesto udvostručilo, pripremite zdjelicu s malo ulja, smočite prste i napravite male kuglice. Ako želite da su vam sve iste, poslužite se vagom te ih izvažite da budu iste gramaže. Posložite ih na pleh i ostavite da se ponovno dižu.Neposredno prije pečenja, pogaču premažite razmućenim jajem i, pomoću oštrog noža ili škara, zarežite u križ te pospite šećerom. Pecite na 180° do željene boje, vrijeme pečenja ovisi o veličini pince. Mousse od limunaSastojci:Priprema:U zdjelu na pari stavite sok od limuna, koricu, šećer, vanilin šećer, sol i žumanjke. Miksajte mousse pjenjačom na pari sve dok ne dobijete potrebnu gustoću i pjenu. Dodajte namočenu želatinu i stavite hladiti na sobnu temperaturu. Mascarpone izradite mikserom, lagano dodajte mousse od limuna, tučeno slatko vrhnje i na kraju meringue. MeringueSastojci:Priprema:Šećer i vodu stavite u zdjelu da zakuha i pretvori se u šećerni sirup. Vrući sirup ulijte u bjelanjke i miješajte sve dok se meringue ne ohladi.