Ukusan desert uvijek je dobra ideja, a inspiraciju i ideju za današnju dozu slatkog potražili na Instagram-profilu Neka jedu kolače, iza kojeg stoji jedna od naših omiljenih slastičarki, Ivana Čuljak. Riječ je o tartu s Oreo keksima, ricottom, pistaciom i malinama od kojeg momentalno rastu zazubice! Prvi sloj: Krema:Upute:Maslac istopiti i pomiješati s mljevenim Oreo keksima. Utisnuti u kalup. Krem sir i ricottu pomiješati sa šećerom, dodati jaja i pistacio. Pomiješati sve u gustu kremu i pri kraju, kad ste gotovi s miksanjem, dodati maline. Ne miksati više, već nježno pomiješati sa špatulom. Izliti u kalup i peći na 150 stupnjeva približno 25 minuta ili dok se krema na vrhu stisne. Preliti izmiksanim kiselim vrhnjem sa šećerom. Ukrasiti malinama i još, po želji, posuti mljevenim Oreo keksima i pistacijom.