Ozračje hotela Esplanade uvijek je bajkovito, no u božićnom razdoblju cijela atmosfera postaje još ljepša. Upravo je to ono što “Esplanade” želi ponuditi gostima, pogotovo tijekom blagdana.– Namjera je bila raskošno dotjerati hotel, a opet sa stilom. Svatko uživa u blagdanskim ukrasima, posebno kada se svaki detalj uskladi s impresivnim hotelskim interijerom. Priča je još posebnija kad se doda čaroban miris cimeta i naranče, koje svakome izmami osmijeh, pogotovo djeci. Svaki dio hotela priča jedinstvenu božićnu priču i ovdje svatko može pronaći kutak za sebe, bilo da se radi o Le Bistrou, predvorju ili Esplanade baru. Romantični Le Bistro ukrašen je nježnim puderastim tonovima, predvorje blista u spoju zlatnih nijansi, mramora i kristala s kaminima koji daju osjećaj doma, a Esplanade bar dotjeran je crvenim blagdanskim bombonima i orašarima. Tako uz već postojeću crvenu rasvjetu pružaju gostima osjećaj ugode. Goste veseli naša dekoracija, često nas pitaju gdje smo nabavili ukrase, rado se fotografiraju i objavljuju fotografije na društvenim mrežama – kaže Melida Bešić, “room division” menadžerica.Ljubitelje adventa razveselila je vijest da se ovogodišnje Fuliranje održava na terasi Oleandar hotela Esplanade, onoj koju je Miroslav Krleža još u prošlom stoljeću opisao kao “granicu između Balkana i Europe”, pa je jubilarno, 10. izdanje Fuliranja najbolja točka na “i” adventskog provoda.Bili smo na zagrebačkom Fuliranju i isprobali gastro ponudu! Esplanade na svojoj kućici nudi ukusne zalogaje s potpisom chefice Ane Grgić Tomić, nadopunjene aromatičnim kuhanim vinom, spektakularnim pogledom i odličnim programom. Osim Esplanadine kućice, na Oleandar terasi svoju gastropriču predstavlja još 11 ugostiteljskih kućica, a na prostranoj terasi presvučenoj u božićno ruho, s taktovima omiljenih božićnih pjesama, zabava je zajamčena.Ako više preferirate druženje na toplome, svratite do Esplanade bara gdje će svaki razgovor biti još ugodniji uz božićni čaj s dodatkom slastica ili vruću čokoladu, savršen topli napitak koji će ugrijati i one najzimogroznije. Osim Božića, vrhunac adventskog razdoblja je i Badnjak, a Esplanade za tu priliku ima nekoliko prijedloga:– Okupite obitelj na tradicionalnom adventskom ručku u Zinfandel’su ili nazdravite blagdanima u šik božićnom ozračju Le Bistroa uz slasna jela od bakalara i božićne slastice.Božićno se razdoblje s nestrpljenjem iščekuje i zbog tradicionalnog božićnog kolača sa sušenim voćem i čokoladom koji, osim za vlastiti blagdanski stol, može biti i savršena ideja za dar. Osim što neće razočarati ni jednog gurmana, dolazi u pažljivo stiliziranoj ambalaži, što kolač čini izvrsnom idejom za pod bor. Bilo da preferirate ručak u restoranu ili kućnu atmosferu, u Esplanadi imaju prijedlog za svaku od opcija.– Svečani dan Božića provedite na raskošnom ručku u Zinfandel’su, uz blagdanske specijalitete i glazbenu podlogu. Poželite li Božić proslaviti kod kuće, tu je Esplanadina purica s mlincima za van – najavljuju iz zagrebačkog hotela koji je u svibnju ove godine proslavio 96. rođendan. Doza glamura rezervirana je i za novogodišnju noć, za koju u Esplanadi pripremaju veličanstvenu proslavu u Smaragdnoj dvorani. Doček je zamišljen uz crveni tepih, gurmansku večeru od pet sljedova i vrhunsku glazbu pa je Esplanade prava adresa za sve željne glamuroznog provoda.