Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.S obzirom na to je Instagram odlično mjesto za pronalazak inspiracije, prisjetili smo se recepta Anastazije Makjanić koja stoji iza profila @stazisweets. Otkrila nam je recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast! Sastojci- 2 jaja- 140 g šećera- 1 bourbon vanilija šećer- 100 g oštrog brašna- 80 g griza- 1 prašak za pecivo- 80 g omekšalog margarina- cimet i anis po želji- 2 ribane jabuke- 100 g sjeckanih orašastih plodova- 60 g sušenih grožđica i brusnica- 100 g sjeckane tamne čokoladeSastojci za glazuru- 70 g šećera u prahu- sok od jednog limuna- dekoracija po željiPripremaPećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom. Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji).Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu.Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite). Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!