U kulinarskom svijetu, nema boljeg vjesnika proljeća od - šparoga! Mogu se kombinirati na različite načine, a mi danas donosimo preukusnu ideju za ručak koju je s nama podijelila Nina Stojanov s bloga Dalmatian Thing With Nina. Riječ je o jednom od Ninih dražih recepata sa šparogama, a velik je plus što su jako zdrave i bogate vitaminima. Sastojci za rižoto:Sastojci za temeljac:Još će vam trebati...Upute:Navedene sastojke za temeljac stavite kuhati. Ulijte vode toliko da pokrije sve povrće i kosti od piletine.U wok tavu ulijte malo maslinova ulja.Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga ulju te pržite dok ne poprimi boju. Možete uvijek malo dodati tekućine iz temeljca kako vam ne bi izgorilo.Češnjak nasjeckajte na sitno, a mrkvu naribajte na ribež. Dodajte ga luku i sve skupa pirjajte jedno vrijeme.Šparoge očistite na način da donji tvrdi, drveni dio – bacajte. Kada ih presavinete, one same pucaju na najmekšem dijelu koji je upotrebljiv. Taj meki dio, zajedno sa glavama dodajte u tavu, i nekoliko minuta pirjajte sa ostalim sastojcima.Piletinu izrežite na manje kocke te je dodajte šparogama. Začinite sve sa prstohvatom soli i papra, te dodajte vegetu ako volite.Zalijte sve s temeljcem od povrća i neka se kuha na srednjoj vatri oko 15 minuta.Dodajte vino te kuhajte sve dok ne ispari tekućina.Kada su piletina i šparoge omekšale, dodajte rižu. Na jednu šalicu riže trebate uliti 2 – 3 šalice temeljca ili vode.Miješajući kuhajte dok riža ne bude gotova.Na samom kraju, umiješajte maslac koji će dati kremoznost vašem rižotu!Ako volite, pospite svoj rižoto sa parmezanom!