Ako nemate ideja kako zasladiti ovu subotu, donosimo recept za tortu za koju će se, bez sumnje, tražiti komad više. Riječ je o torti koja je, kako joj i samo ime kaže, prava čokoladna bomba, a recept su s nama podijelile Petra i Iva s Instagram-profila Foody & Fitty. Njihov recept prenosimo u nastavku, a jedno je sigurno - u njoj će svi uživati!Sastojci:Priprema:Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, a slabije pećnice na 200. Na pari otopiti čokoladu i dodati maslac, prethodno narezan na kockice. Kuhačom miješati na laganoj vatri, a kad je gotovo, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli, a žumanjke umutiti s brezinim šećerom. Kad se čokoladna smjesa ohladila, dodati žumanjke i mljevene bademe, zatim postepeno dodavati snijeg od bjelanjaka i sve umutiti. Smjesu preliti u srednji kalup (18 cm), posuti sjeckanim bademima i peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Tortu možete peći i u velikom kalupu, samo udvostručite sastojke i pecite približno 25 minuta.