Nalazimo se u mnogima omiljenoj sezoni, onoj proljetnoj u kojoj možemo uživati u raznim receptim, napokon je pred vratima. Iako mnogi ne znaju kako napraviti šparoge i uvesti ih u svoje jelovnike, pronašli smo odličnu ideju na webu Zare Home. Iz sezone u sezonu, ovaj nas španjolski brend počasti i izvrsnim slanim i slatkim gastro-idejama, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusan quiche od divljih šparoga i crvene blitve. Donosimo ga u nastavku, sigurni smo da će se tražiti komad više!Sastojci za tijesto:Sastojci za nadjev:Priprema:U veliku posudu stavite prosijano brašno, sol, žumanjak, kockice maslaca i sir u manjim porcijama. Pomoću dviju vilica pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete zrnastu smjesu bez grudica, ali tako da se ne vide tragovi brašna. Kako biste sjedinili brašno, možete dodati nekoliko kapi hladne vode. Bez miješenja oblikujte krug, obložite ga folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat.Očistite i odrežite tvrdi dio šparoga (1/4 stabljike) te ostavite sa strane. Stabljike s vrhom i četvrtine stabljika zasebno kuhajte 20 sekundi u zasoljenoj vodi. Ocijedite i osušite.Operite blitvu i odrežite krajeve stabljika. Ocijedite i pirjajte u tavi 2 minute na srednje jakoj vatri sa soli i prstohvatom papra. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte dodatnih 5 minuta. Ostavite sa strane.Usitnite četvrtine šparoga zajedno s jajima, vrhnjem, muškatnim oraščićem, paprom, koricom i sokom od limuna te sirom ricotta. Po potrebi dodatno zasolite. Trebali biste dobiti kremastu, a ne vodenastu teksturu. Zagrijte pećnicu na 180 ºC.Razvaljajte tijesto u oblik koji vam najviše odgovara i stavite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto kremom od šparoga tako da ostavite prazan rub tijesta od 3 – 4 cm. Po kremi rasporedite crvenu blitvu i kozji sir narezan na komadiće srednje veličine.Presavijte rubove prema unutra, premažite ih žumanjkom i stavite u pećnicu 40 minuta ili dok rubovi ne pozlate i tijesto ne postane hrskavo. Poslužite s koricom ili naribanom koricom limuna i prženim pinjolima.