Okusi i arome Divke i cikorije, o kojima naše bake i prabake s nostalgijom govore, vraćaju nam se u velikom stilu u obliku nove Franckove linije napitaka od žitarica Bianka. Riječ je o instant napitcima kreiranim procesom ekstrakcije i prženja ječma, raži, slada i cikorije koji se pripremaju u samo jednoj minuti prelijevanjem vrućim mlijekom ili vodom. Konačni rezultat ukusan je, kremasti napitak bogat vlaknima kojima obiluju upravo žitarice i cikorija.Linija Bianka sastoji se od tri proizvoda: Bianka Classic s kombinacijom žitarica, cikorije i slada ističe se neodoljivom, slatkastom aromom iako ne sadrži dodane šećere. Bianka 100% Cikorija proizvedena je u potpunosti od ove gomoljaste biljke te je pogodna za ljude koji žive aktivno ili pak traže ukusnu alternativu za kavu. Bianka Čokolada odlična je u svako doba dana, a ne mogu joj odoljeti niti djeca niti odrasli.Kompanija Franck svoje začetke zahvaljuje upravo napitcima od cikorije i žitarica. Naime, utemeljitelj kompanije Johann Heinrich Franck, njemački trgovac i poduzetnik, prvi je u svijetu 1827. uspio preraditi cikoriju u ukusni napitak. S obzirom da je kava tada bila iznimno skupa i nedostupna većini, napitak od žitarica bio je odlična zamjena. Zahvaljujući tome od davnina uživamo u bijeloj kavi na bazi cikorije, a važno je primijetiti kako bez toga ne bi bilo ni cappuccina ni macchiata ni drugih kombinacija kave i mlijeka, jer se mlijeko u taj tip napitka počelo dodavati tek s popularizacijom cikorije.„Ječam, raž, slad i cikorija bogat su izvor prehrambenih vlakana, koji se osobito preporučaju osobama koje brinu o zdravim životnim navikama, slijede načela zdrave prehrane, sportašima, vegetarijancima i veganima, trudnicama i djeci te osobama koje žele regulirati svoju tjelesnu masu“, kaže Diana Gluhak, mag.nutr., konzultantica za nutricionizam.Ječam je poznat kao „eliksir snage“ te se pretpostavlja da se ova energetski vrijedna namirnica uzgajala još prije 10 000 godina i koristila kao osnovna namirnica u pripremi jela za sportaše. Za razliku od drugih namirnica, ječam sadrži oko 35% nezasićenih masnih kiselina koje mogu utjecati na smanjenje kolesterola u krvi. Slad se, osim u proizvodnji piva, koristi i za proizvodnju napitaka od žitarica. Brašno koje se dobiva od ječmenog slada sadrži i vitamin B12 koji je rijedak u hrani biljnog porijekla. Raž se, zbog velike količine prehrambenih vlakana, preporuča dijabetičarima, a često se koristi u raznim programima mršavljenja jer stvara osjećaj sitosti.