Zagrebački Cremme Concept Store jedinstven je po konceptu koji spaja ukusne slastice i beauty svijet pa dok uživate u vrhunskim desertima, možete pogledati i kozmetičke novitete. Ako volite i sami isprobavati recepte kod kuće, vrijeme je za deserte s potpisom Cremmea. S nama su podijelili tri recepta za kraj ljeta, a u njima glavnu riječ vode limun, naranče i borovnice i stvaraju savršenu kombinaciju okusaMadeleines s limunom i pistacijomZa dekoriranje:Maslac rastopiti u mikrovalnoj ili na laganoj vatri te ostaviti sa strane da se malo ohladi. Jaja, šećer i koricu limuna umutiti pjenjačom. U tu smjesu lagano ulijevati naizmjence maslac i brašno da se sve spoji u homogenu smjesu, paziti da ne pretučete tijesto kako ne bi postalo žilavo. Pospremiti u hladnjak na minimalno 2 sata.Metalni kalup za madeleine namazati maslacem i posuti oštrim brašnom, pospremiti također u hladnjak na neko vrijeme. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, puniti kalup do 3/4 visine te peći madeleines oko 10-15 minuta. Gotove su kada dobiju karakterističan trbuščić i zlatne rubove. Dobro ohladiti kolačiće te svaki umočiti u rastopljenu bijelu čokoladu i posuti sjeckanom pistacijom.Keksi s jestivim cvijećem i suhim voćemTijesto:Glazura od šećera:Dekoracija: Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, pospremite ga na hladno da odmori te nakon što je odstajalo razvaljajte na debljinu nekoliko milimetara, režite oblike po želji i pecite na 180 stupnjeva 8-12 minuta ovisno o pećnici.Dok se keksi peku pjenjačom umutite šećer u prahu i bjelanjak pa u smjesu malo po malo davajte sok od limuna ili naranče dok ne dobite glazuru koja je gusta, ali i tekuća. Glazuru podijelite na dva jednaka dijela, u jedan dodajte žličicu praha maline i dobro izmiješajte da postane ružičasta.Pečene kekse licem umačite u glazuru pa ih pospite ružinim laticama, pistacijom, dehidriranim malinama ili bilo kojim jestivim,suhim cvijećem ili voćem. Ostavite da se osuši. Keksi se mogu čuvati u dobro zatvorenoj kutiji do 2 tjedna, a mogu biti prekrasan jestiv poklon.Tart od limuna s lavandom i borovnicamaKrema:Prhko tijesto:Ukras:Od navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto, ostavite ga da se odmori na hladnom minimalno pola sata te ga razvaljajte u pravokutni ili okrugli kalup za tart. Nabockajte tijesto vilicom, prekrijte papirom za pečenje ili folijom koju ste otezali grahom ili rižom te pecite oko 15 minuta na 190 stupnjeva. Nakon isteka tog vremena uklonite papir i utege, smanjite temperaturu pećnice na 165 te pecite tijesto još desetak minuta dok ne postane zlatno. Dobro ohladite i izvadite iz kalupa. Dok se tijesto hladi skuhajte lemon curd. Želatinu namočite u puno jako hladne vode. Jaja, šećer, sok i koricu limuna stavite u tavu s debelim dnom i kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusne, 20-ak minuta. Zgusnutu kremu skinite s vatre, dobro ocijedite želatinu te zajedno s maslacem dodajte u vruću kremu. Miješajte pjenjačom da se maslac i želatina rastope. Sve procijedite kroz fino sito. Ulijte kremu u pečenu koru i stavite na nekoliko sati u hladnjak. Ohlađeni tart ukrasite puslicama od tučenog vrhnja, svježim borovnicama i cvjetovima lavande.