Vikend je savršeno vrijeme za uživanje u slatkim i ukusnim poslasticama. Ako tražite desert koji je istovremeno ukusan i jednostavan za napraviti, ne tražite dalje od torte od čokolade i kave. Ovaj klasičan desert jednostavan je za napraviti i savršen je za proljetno okupljanje, a mi vam donosimo odličan recept koji smo pronašli na stranici Zara Home.Sastojci:Priprema:Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Premažite maslacem kalup promjera 23 cm. Otopite kockice maslaca i narezanu čokoladu u mikrovalnoj pećnici 3 - 4 minute, miješajući svake minute dok ne dobije vrlo glatku teksturu.Pustite da se ohladi pa dodajte ekstrakt vanilije, kavu, prstohvat soli i polovicu šećera (75 g). Dodajte jedan po jedan žumanjak te brašno.Istucite bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli. Kad se počnu pjeniti, postepeno dodajte ostatak šećera (75 g) i nastavite sve brže mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.Dodajte 1/4 meringe u čokoladnu smjesu da se otopi, pa malo po malo dodajte ostatak, sjedinjujući smjesu.Izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 40 minuta na 160°. Čačkalica bi trebala izaći vlažna. Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim poslužite.