Bruschetta je klasično talijansko predjelo koje pršti svježim okusima i predstavlja divan dodatak svakom ljetnom okupljanju. Podrijetlom iz talijanskog sela, ovo jednostavno, ali svestrano jelo sastoji se od prepečenog kruha prelivenog živopisnom mješavinom zrelih rajčica, mirisnog bilja, češnjaka i maslinovog ulja. Pripremite se impresionirati svoje goste ovom ukusnom poslasticom koja dočarava srž ljeta.Sastojci:Priprema:Kriške kruha s obje strane lagano premažite 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite kruh dok ne porumeni, 5 do 10 minuta, okrećući ga na pola puta.U međuvremenu, pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak u zdjelu. Dodajte balzamični ocat, 2 žličice maslinovog ulja, sol i papar pa pomiješajte.Žlicom stavljajte smjesu od rajčice na prepečene kriške kruha. Poslužite odmah i uživajte!