Desert kojem se uvijek rado vraćamo svakako je onaj za cheesecake, a ovog petka i u vikendu pred nama isprobat ćemo ga po receptu Anite Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige. Anita je s nama podijelila recept za cheesecake u kalupu veličine 26 cm, a mi samo možemo reći da se tražila kriška više!Sastojci za tijestoSastojci za kremuPriprema tijestaNamazati kalup margarinom i pobrašniti ili staviti papir za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200°C. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Tijesto oblikujte u kuglu i 2/3 tijesta razvaljajte i stavite na dno kalupa. Od ostatka tijesta napraviti traku za rub kalup i dobro utisnite u donji rub, spojiti. Zagrijanu pećnicu smanjiti na 160°C i stavite peći 10 minuta.Priprema kreme Prvo izmutiti bjelanjke pa šlag i sve zajedno umiješajte. Sir pomiješajte sa šećerom i limunovim sokom, žumanjcima i gustinom. U smjesu dodati bjelanjke i šlag. Sve dobro izmiješajte. Izvadite kalup iz pećnice i na prethodno lagano ispečenu bazu, rasporedite punjenje. Vratite u pećnicu i pecite 75 minuta na 160°C. Kada se ispeče, ostavite tortu u pećnici još 15 minuta s otvorenim vratima. Potom izvadite i pustite da se ohladi.