U receptima koje je s nama podijelila Anita Bubalo Jambrović s Instagram-profila @mamineslatkebrige uživali smo već mnogo puta, a ovog je puta pripremila recept koji baš nikog neće ostaviti ravnodušnim! Riječ je o medenoj torti, poznatijoj još i pod imenom medena pita koja se jednostavno topi u ustima. Vrijeme je za "zasukati" rukave - priprema možda nije najbrža, ali svaka minuta zasigurno vrijedi kad isprobate rezultat. U slast!Sastojci za korePriprema koraMargarin, šećer i med otopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i pretresti u plastičnu posudu. Dodati jaja i prašak za pecivo lagano mješajući. Kada se sjedini, polako dodavati brašno i lagano miješati; brašna dodavati koliko smjesa primi, da se može razvaljati. Dobivenu smjesu podjeliti na 7-8 jednakih dijelova-kora, a savjetujem izvagati cijelu smjesu i podijeliti na jednake dijelove.U jedan lonac naliti vrelu vodu i posudu s tijestom staviti u vodu kako bi tijesto bilo toplo i lakše se razvaljalo jer, ako je hladno, neće se moći razvaljati. Pećnicu zagrijati na 160°C. Kore peći na papiru za pečenje koji treba staviti na dno kalupa (okvir kalupa nije potreban) dok lijepo ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade.Sastojci za kremuPriprema kremeIzmutiti šlag, smanjiti brzinu te dodati kiselo vrhnje ili mileram, vanilin šećer i šećer u prahu. Miješati lagano dok se ne sjedini. Kada se sjedini, slagati redom: prva kora pa krema, druga kora pa krema... Dok ne dođete do sedme kore koju treba namazati kremom, a osmu koru izmrviti i posipati na vrh