Naslovnica
Moda
Beauty
Lifestyle
Green
B&H 360
Diva insider
Specijali
Najotkačeniji restoran otvoren u Novom Zagrebu: Bar&Ton u MSU garantira dobar vibe
Rougemarin Bar&Ton: Novi Zagreb konačno dobio središnji gastro-stage
<p>U srcu Novog Zagreba, u prizemlju<strong> Muzeja suvremene umjetnosti,</strong> otvoren je <a href="https://www.instagram.com/bariton_rougemarin/" rel="noreferrer noopener" target="_blank">Rougemarin Bar&Ton</a>, novi restoran<strong> Marina Medaka,</strong> potpuno otkačen, restoran koji pomiče granice i mijenja pravila igre. Ako želite uživati svim čulima u eklektično uređenom prostoru, za čije uređenje je Medak inspiraciju pronašao u suvremenoj umjetnosti, u meniju koji nudi potpuno nova, drugačija, signature jela, i uživati u zabavi i svirkama tijekom vikenda, ovo je vaša nova gastro adresa. </p><p><a href="https://www.instagram.com/bariton_rougemarin/" rel="noreferrer noopener" target="_blank">Bar&Ton</a> nije još jedan gastro lokal, on je središte scene u Novom Zagrebu, na mjestu gdje se umjetnost spaja s gastronomijom, zabavom i svakodnevicom više od 200 000 stanovnika ovog dijela grada. Mjesto gdje se jede drugačije pa i doživljava – u punom smislu riječi. </p><p>Od prvog koraka u prostor jasno je da se ovdje igra na visoku estetiku i još viši doživljaj. Sve je koloristički razigrano i promišljeno, onako kako zaslužuje prostor Muzeja suvremene umjetnosti. Inspiracija za uređenje došla je iz samog muzeja – spoj prirode i diska, maksimalizam u punom sjaju. Uz Marina Medaka, za vizualno oblikovanje prostora zaslužan je slikar Hrvoje Majer. Zidovi pričaju priče, evociraju poznate motive suvremene umjetnosti, a raskošna rasvjeta kreira atmosferu za uživanje. Ništa ovdje nije slučajno, a opet sve izgleda kao da se dogodilo samo od sebe, uz šarmantnu dozu kaosa. Stolice su sve različite – Marin Medak ih je sam tražio po sajmovima diljem Europe i svaka ima svoj karakter. </p><p>Za meni je zadužen iskusni chef Željko Lopar, koji se iz Rougemarin Cityja preselio na novu lokaciju. „Naših pet chefova u suradnji s vanjskim konzultantom Dinom Galvagnom, posljednjih je mjeseci radilo na kreiranju menija koji bi se s pravom mogao nazvati konceptualnim. Više od 500 sati uloženo je u razvoj novih jela i ideja, a rezultat su tanjuri koji pomiču granice poznatog“, objašnjava Marin Medak. Hrana u Bar&Tonu nije samo ukusna – ona ima stav. Tu je, primjerice, paštanjok, novo jelo koje se ne može jasno definirati, ali se o njemu priča. Ili špeksplozija, koja u samom nazivu nosi obećanje eksplozije okusa. Sicilijanska pizza s bolonjezom? Da, i to je na meniju – iako prkosi svakom kulinarskom pravilu, funkcionira besprijekorno. </p><p>Jedan od koncepata koji posebno intrigira nosi naziv Posljednja večera, a Medak u ovom trenutku ne otkriva mnogo, uskoro će gosti imati priliku sami sve otkriti. </p><p>Ali Bar&Ton nije samo restoran. On je i bar. I to ozbiljan. Kokteli su autorski, a ponuda pića osmišljena tako da prati ritam večeri. Jer ritam ovdje postoji. Od četvrtka do nedjelje prostor se pretvara u epicentar večernjeg života Novog Zagreba – uz glazbu, ljude i dobru energiju. I upravo ta kombinacija hrane i večernjeg izlaska, atmosfere i koncepta, čini Bar&Ton jedinstvenim. </p><p>Novi Zagreb, dugo zanemarivan na mapi gradske gastronomije i noćnog života, napokon ima svoj epicentar. Trg ispred muzeja postaje žarišna točka, a Bar&Ton njegovo srce. „Sve što smo dosad radili u posljednjih 14 godina bila je priprema za ovo“, kaže Marin Medak. „Novi Zagreb dosad nije imao centralni trg, centralno mjesto okupljanja, a Muzej suvremene umjetnosti sa svim svojim posebnostima i sad Bar&Ton zaista mogu postati žarište života ovog dijela grada. Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu“, poručuje Medak. </p><p>Radno vrijeme restorana <a href="https://www.instagram.com/bariton_rougemarin/" rel="noreferrer noopener" target="_blank">Rougemarin Bar&Ton:</a> </p><p>Od utorka do četvrtka: 08 – 23 sata <br/> Petak i subota: 08 – 24 sata <br/> Nedjelja i ponedjeljak: 08 – 16 sati </p>
Bar&Ton
otvorenje
restoran
Rougemarin Park