Martina Palić stoji iza bloga Makoland i Instagram-profila @mako.hr na kojem svakodnevno možemo pronaći genijalne ideje za uređenje doma, DIY projekte te super recepte, poput jednog kojeg danas donosimo. Još prije koju godinu, Martina je s nama podijelila ideju za malo drugačija čokoladna jaja koja mogu biti prave zvijezda uskrsnog stola. Martinin recept te odlične savjete i upute donosimo u nastavku. 1. Na pari/u mikrovalnoj pećnici rastopite mliječnu/tamnu čokoladuNa posudu s kipućom vodom, uz vrlo laganu vatru, stavite zdjelu s običnom mliječnom ili tamnom čokoladom istrganom na kockice.- Čokolade uvijek radim s običnom mliječnom čokoladom jer nisam primijetila potrebu da kupujem višestruko skuplje čokoladne mrvice i slične čokolade namijenjen baš za kuhanje. Za veliku posudu za pečenje trebalo mi je cca 3-4 cijele čokolade - pojašnjava Martina.2. Otopljenu čokoladu izlijte pa špatulom ravnomjerno rasporedite i lagano poravnajte3. Ostavite par minuta dok se malo ne stegne, no ostane mekana na dodir4. Ponovite prvi korak s 1-2 bijele čokolade5. Ostavite minutu dvije dok se malo ne stegne i prestane biti jako tekuća6. Žlicom na mliječnu čokoladu kapajte veće kapljice otopljene bijele čokoladeGenijalna stvar kod ovih čokoladnih jaja je ta, kaže Martina, da ne možete pogriješiti jer jaja na oko ima svakakvih. Kapljice bijele čokolade mogu biti okrugle, nepravilne, veće ili manje, a niti slučajne kape između neće izgledati loše. Uz to, možete si pomoći i žlicom pa preoblikovati svaku kapljicu, ispraviti jer ili malo povećati jer je čokolada i dalje u tekućem stanju.- Primjerice, meni se svidio onaj nepravilan izgled klasičnog jaja na oko, pa sam pojedine kapljice žlicom malo izduljila - kaže kreativka.7. U kapljice bijele čokolade utisnite čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji- Iako ovaj korak možete zamijeniti i nekom kombinacijom jestivih boja i sl., ovi mi se žuti bombončići čine kao najbrži izbor. Kako nisam našla manje pakiranje M&M;’s-a, ovdje sam koristila slične čokoladne bombone iz Lidla i uklopili su se baš kao što sam zamislila - pojašnjava. 8. Čokoladna jaja ostavite da se u cijelosti stegnuNakon par minuta, savjetuje Martina, posudu ubacite u hladnjak da se čokolada u cijelosti stegne prije rezanja. Izbjegavajte zamrzivač jer bi čokolada mogla pobijeliti.9. U cijelosti stegnutu čokoladu, oštrim i dugim nožem razrežite na kvadratiće/pravokutnikeStegnutu čokoladu možete, kaže, rezati na jednake ili nejednake komade, manje ili veće, a možete je i trgati pa dobiti različite oblike. - Kako sam htjela izbjeći da se čokolada pretrgne na mjestima gdje se nalaze jaja na oko, išla sam sigurnijom verzijom pa nožem rezala pravokutnike od cca 5×8 cm (mjera je ugrubo, ali čisto da imate neku predodžbu koliko su čokoladice velike) - objasnila je Martina.