Kombinaciji čokolade i voća poput malina, jagoda i šumskog voća teško je odoljeti pa je super ideja takav desert poslužiti i na uskrsnom stolu. Kako ove sastojke uklopiti u super-ukusni tart, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola. U njezinim smo slatkim receptima uživali već nebrojeno puta, a danas je s nama podijelila recept za čokoladni tart s malinama kojeg donosimo u nastavku.Sastojci za tijesto:- 260 g brašna (pola oštro, pola mekano)- 100 g maslaca- 1/4 šalice od 2 dcl šećera ili cca 30 g- 1 žumanjak- 3 žlice ledeno hladne vode- 1 žličica cimetaSastojci za kremu:- 250 g tamne čokolade- 200 ml slatkog vrhnja- 25 g maslaca- prstohvat soli- maline ili neko drugo voćePriprema:Pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte umućeni žumanjak, na kockice narezan maslac i vodu te brzo umijesite tijesto.Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata. Zatim ga razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa i rukama ga utisnite u namašćeni kalup.Višak tijesta odrežite nožem. Na tijesto stavite papir za pečenje kojeg prekrijte grahom ili rizom. Tako pecite na 180°C otprilike 20 minuta.Za čokoladnu kremu slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, dobro promiješajte da se čokolada otopi i na kraju umiješajte kockicu maslaca. Izlijte po ohlađenom tijestu i ostavite da se dobro ohladi. Na kraju dodajte voće po želji!