Upotreba krušaka, kao i jabuka, u kuhanju vrlo je raznolika pa se mogu upotrebljavati i za slatka jela i za salate. U ovom receptu kruške se postavljaju u komadima što će kolač učiniti sočnim, ali ne preslatkim. Pri posluživanju s kruškama poširanima u začinima slatkoća će se uravnotežiti. Recept za ukusnu pitu od krušaka pronašli smo na stranicama Zara Home, a donosimo ga u nastavku:Za biskvit:Za kruške:Priprema:Zagrijte pećnicu na 180 ºC. U međuvremenu premažite maslacem i pobrašnite kalup promjera od 24 cm.Smutite maslac i dvije vrste šećera dok se ne otope. Dodajte prosijane suhe sastojke, jaja i mlijeko. Promiješajte lopaticom, ali ne mutite.Dodajte komade kruške, promiješajte i stavite u pećnicu na 45-50 minuta ili do trenutka kada možete probosti nožem koji izađe čist. Ostavite da se ohladi. Izvadite iz kalupa i ostavite u metalnoj ili hermetičkoj posudi.Operite i ogulite kruške, ne skidajući peteljku. U visokom loncu pomiješajte sve sastojke osim krušaka. Proključajte, smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte kruške pazeći da, ako je moguće, cijele budu pokrivene. Kuhajte dok ne omekšaju, ali prije nego što se raspadnu.Izvadite kruške iz sirupa te kada se ohladi ponovno ih dodajte. Ostavimo li kruške u vrućem sirupu na temperaturi kuhanja, one će se nastaviti kuhati u preostaloj toplini te će biti premekane. Ostavite na hladnom mjestu ili u hladnjaku.Pola sata prije posluživanja pite, smanjite sirup na srednju vatru dok ne dobijete gustu smjesu nalik na med.Pospite šećerom u prahu, posložite kruške u sredinu i poslužite sa zgusnutim sirupom.