Naslovnica
Moda
Beauty
Lifestyle
Green
Diva za Divu
B&H 360
Kao stvoren za ljetne dane: Domaća blogerica podijelila nam je recept za ukusnu deliciju s jagodama
Bojana Matek s nama je podijelila recept za kolač od jagoda koji istovremeno sladi i osvježava!
<p><strong>Bojana Matek </strong>(<a href="https://www.instagram.com/bokylicious/" rel="nofollow" target="_blank">@bokylicious</a>) na svojem nas Instagram profilu uvijek oduševi ukusnim receptima, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusnu deliciju s jagodama. Sezona jagoda je u punom jeku, a ova jednostavna i sočna, brza galetta je uvijek dobra ideja. </p><p>Ovo je jedna od najjednostavnijih ljetnih slastica, jer u nekoliko minuta od sastojaka koje uvijek imate kod kuće, smućkate ovu finu deliciju. Voće birate sami, ali u originalu idu jagode, a upravo im je sezona u punom jeku.</p><p><strong>Sastojci (šalica 380 - 400 ml) za tijesto:</strong></p><p>- 1 i 1/4 šalice brašna<br/> - 125 g hladnog maslaca<br/> - 3 žlice šećera<br/> - prstohvat soli<br/> - 60 - 70 ml hladne vode</p><p><strong>Sastojci (šalica 380 - 400 ml) za punjenje:</strong></p><p>- 500 gr jagoda<br/> - 1 žlica gustina<br/> - 1 vanilin šećer<br/> - 1/3 šalice šećera<br/> - 2 žličice aceto balsamica (opcionalno)<br/> - 1 jaje<br/> - 1 žlica kristal šećera za posipanje</p><p><strong>Priprema:</strong></p><p>U posudu stavite brašno, šećer, sol i dodajte jako hladan maslac narezan na kockice. Umiješajte maslac prstima dok se ne stvore mrvice. Dodavajte pomalo vodu i umijesite tijesto. </p><p>Ovisno o veličini šalice koju koristite, možda će trebati dodati još malo više vode od gore navedenog. Oblikujte kuglu, spljoštite ju u disk i umotajte u plastičnu foliju. Pustite tijesto da odmori u frižideru od 30 minuta do sat vremena.</p><p>U međuvremenu nasjeckajte jagode na ploškice ili četvrtine. Pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom te aceto balsamicom ako ga koristite. On će posebno naglasiti aromu jagoda. Ostavite ih u hladnjaku da se mariniraju i puste sok (njega nemojte stavljati na tijesto) .</p><p>Tijesto tanko razvaljajte u krug, Posložite na njega marinirane jagode ostavljajući rub od 3-4 cm koji ćete preklopiti preko jagoda.</p><p>Razmutite jaje, premažite tijesto, pospite kristal šećerom i pecite oko 20-25 min u pećnici zagrijanoj na 180°C.</p><p>Poslužite toplo s kuglicom sladoleda, frozen jogurta ili hladno sa šećerom u prahu.</p>
Bojana Matek
torta od jagoda
jagode
recept