Ako još nemate ideje kakve biste slastice mogli pripremiti, donosimo odličnu ideju sa stranice Zare Home, gdje možete pronaći recepte za ukusna i pomalo drugačija slana i slatka jela. Ovog Uskrsa možete pripremiti meringue gnijezdo s kremom od kokosa, desert koji će se definitivno istaknuti na blagdanskom stolu. Kod pripreme pripazite da tekstura ne bude gumena, pa slijedite iduće savjete. S bjelanjkom treba raditi na sobnoj temperaturi i paziti da nema ostatka žumanjaka. Nadalje, posuda u kojoj se tuče bjelanjak treba biti čista i bez ikakve masnoće, a šećer ne smije biti u kristalićima. Također, bitno je da se šećer ne dodaje na početku ili odjednom. Sastojci za 10 gnijezda:Za gnijezda- 6 bjelanjaka (jaja veličine L)- 320 g bijelog šećera- 1 žlica kukuruznog škroba Za kremu od kokosa- 250 ml slatkog vrhnja ili punomasnog mlijeka- 6 žumanjaka - 125 g šećera- 3 žlice svježeg ribanog kokosa (može i suhi)- 1 otopljeni list želatineZa ukrašavanje- mala čokoladna jaja- jestivo cvijeće- 6 žlica ribanog kokosa (može i suhi)Priprema:Bjelanjke tucite na srednjoj ili visokoj brzini dok se ne počnu pjeniti. Malo po malo stavljajte mješavinu šećera i kukuruznog škroba te nastavite tući smjesu na visokoj brzini dok ne postane bijela i čvrsta.Kada stavite sav šećer, nastavite tući još 8 minuta dok se smjesa ne zasjaji. Zagrijte pećnicu na 100 ºC. Žlicom stavljajte odvojene porcije na lim za pečenje u koji ste prethodno stavili masni papir. Žličicom ih oblikujte u obliku gnijezdaPecite dva sata ili dok se meringue potpuno ne osuši. Ugasite pećnicu i ostavite je malo otvorenom dok su gnijezda još unutraPriprema kreme:Ugrijte mlijeko ili slatko vrhnje, no pripazite da ne zavrije. Skinite ga s vatre i dodajte 3 žlice ribanog kokosa. Tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte pola količine mlijeka i promiješajte.U drugu posudu stavite mješavinu, dodajte ostatak mlijeka i kuhajte na srednjoj/visokoj vatri uz stalno miješanje dok se mješavina ne zgusne. Ne smije doći do vrenja smjese niti se ona smije kuhati na previsokoj temperaturi jer će žumanjci koagulirati. Skinite smjesu s vatre. Ako je i dalje tekuća, dodajte list želatine koji ste prethodno rastopili u vodi. Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. Ispunite gnijezda, pospite ribanim kokosom i na vrh stavite čokoladna jaja.