Ako još nemate ideje kakve biste slastice mogli pripremiti ovog Uskrsa, donosimo odličan recept domaće blogerice Ive Šutić, poznate pod imenom @iwaiva. Na njezinom profilu možete pronaći recepte za ukusna i pomalo drugačija slana i slatka jela, a ovog Uskrsa možete pripremiti kruh u obliku ovčice, jelo koje će se definitivno istaknuti na blagdanskom stolu. Sastojci:Priprema:U većoj posudi pomiješajte 650g glatkog brašna (nemojte sve odjednom sipati, prvo stavite cca 450g) i žličicu soli. u to prosipajte dignuti kvasac i miksajte par minuta dok se ne razradi gluten, a onda dodajte 1 jaje, 4 žlice maslinovog ulja i ostatak brašna i pustite da se sve sjedini. Tijesto ne smije biti pregusto, radije nek je lagano ljepljivo.Pustite da se tijesto diže dok se ne udvostruči, cca 40 minuta, onda ga podijelite na male loptice pa zatim oblikujte u oblik ovčice.Premažite sve loptice žumanjkom, a sve osim glave i nogu posipajte sezamom. Oko ovčici napravite od pola masline/par zrna crnog papra/grožđice. Pecite na cca 200 stupnjeva dok nije gotovo, oko 20 minuta.– Ovčicu radim na uskršnje jutro. Od početka do kraja imam oko sat i pol. Ako ju radite dan prije, neće vam biti tako svježa i fina, posušit će se pa to nikako ne preporučam Ako želite tijesto napraviti večer prije pa staviti dignuto u frižider, onda malo proučite o hladnoj fermentaciji. No, ukratko, to vam je duža opcija, jer kad dignuto tijesto izvadite iz frižidera, treba proći 2-3 sata da se ono adaptira na sobnu temperaturu, za to vrijeme stignete napraviti friško 2 ovčice – otkrila je Iva.