Vikend je rezerviran za isprobavanje novih, ukusnih recepata, a ako tražite kako se zasladiti na nešto zdraviji način, a da je gotovo za čas, donosimo recept za muffine od jabuke. S nama ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S, a u zdravoj verziji muffina uživat ćemo bez grižnje savjesti.Sastojci:- 2 manje jabuke- 2 jaja- 5 žlica pirovog bijelog brašna- pola žlice šećera po izboru- 1 čvrsti jogurt- pola žlice kikiriki maslaca- pola žlice cejlonskog cimeta- prašak za pecivo- prstohvat soli- mljeveni lan i kokos za posipanjePriprema:Pećnicu upalite na 200°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksajte sa šećerom do pjenaste teksture. Dodajte kikiriki maslac te nastavite miksati.Umiješajte čvrsti jogurt. Dodajte suhe sastojke (brašno, sol, cimet i prašak za pecivo) te ponovno sve dobro povežite pjenjačom.Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te malo po malo dodajte u smjesu sa žutanjcima, pazeći da ne istisnete zrak.Na kraju, umiješajte jabuke koje ste narezali na komadiće te pecite muffine na 180°C 40 minuta (prije pečenja možete ih posuti s npr. još malo cimeta ili kokosom).Kalup za muffine obložite košaricama ili premažite uljem. Uživajte!