Palačinke su jedan od onih deserata koje bismo mogli jesti svaki dan i ne bismo se žalili da su često na "jelovniku". Ako ih i sami volite, možda je vrijeme da napravite odmak od onih klasičnih i isprobate zdraviju verziju u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti. Recept smo pronašli na stranicama Zara Homea, gdje često nađemo ukusne i jednostavne recepte, a sad je red došao na palačinke s neočekivanim sastojkom - tikvicom! Cijeli recept prenosimo u nastavku. Sastojci:Priprema:Iz hladnjaka izvadite sireve i ostavite ih na sobnoj temperaturi.Narežite tikvicu na prutiće i ostavite u vodi s ledom kako bi bila hrskava. Narežite rajčicu na velike komade i ostavite sa strane.U blenderu pomiješajte mlijeko, brašno, jaja, špinat, estragon, vlasac, sol, papar i šećer te miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na umjerenoj vatri zagrijte tavu otpornu na lijepljenje promjera 18 – 20 cm. Premažite uljem ili maslacem. Grabilicom ulijete smjesu u tavu, raspodijelite je po cijeloj tavi i ostavite jednu minutu da se stvrdne. Preokrenite i ostavite još jednu minutu.Palačinku ostavite na toplom mjestu i ponavljajte prethodnu radnju dok ne ponestane smjese. Zapecite 3 minute sa sirom te povrh dodajte tikvicu i rajčice.