Naslovnica
Moda
Beauty
Lifestyle
Green
Diva za Divu
B&H 360
Isprobajte "čarobnu" tortu: Okusom podsjeća na kremšnite, a znat će je pripremiti i amateri!
Recept za tzv. magic cake s nama je podijelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola
<p>Ako se želite zasladiti, a pritom ne provesti puno vremena u kuhinji, imamo genijalan recept koji danas možete isprobati. Radi se o tzv. <em>magic cake</em>, odnosno <b>čarobnoj torti</b>, a recept za ovu ukusnu slasticu s nama je podijelila<b> <a href="https://www.instagram.com/tigerlilly47/" rel="nofollow" target="_blank">Anamarija Habuš</a></b> s bloga <a href="https://mrvicesastola.com/" rel="nofollow" target="_blank"><b>Mrvice sa stola</b></a>. </p><p>U Anamarijinim smo desertima uživali već mnogo puta, a priprema i rezultat su nas oduševili svaki put - recept je jednostavan za pripremu, a kolači uvijek budu preukusni. Čarobnu tortu Anamarija je opisala ovako:</p><p>- Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smjesu, a kolač će se sam podijeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podsjeća na kremšnite. </p><p>Recept za ovaj zanimljiv kolač donosimo u nastavku: </p><p><b>Sastojci:</b></p><p>- 8 jaja<br/> - 300 g šećera<br/> - 10 vrhom punih žlica glatkog brašna<br/> - 1 l mlijeka<br/> - 250 g maslaca<br/> - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije<br/> - naribana limunova korica</p><p><b>Priprema:</b></p><p>Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli žumanjke i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.</p><p>Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žutanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju i postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.</p><p>Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete “oblake” od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjenu formu za pečenje, te stavite peći na 170°C na sat vremena. U slast!</p><p> </p><p> </p>
Čarobna torta
Mrvice sa stola
Anamarija Habuš