Jesen je tu, što znači da je vrijeme za umatanje u omiljenu dekicu i uživanje u toplom napitku i kolačićima. Ako ste u potrazi za novim receptom, isprobajte čokoladne mini tartletse s kremom od kestena i marmeladom od naranče. Pripremu tog slasnog recepta usavršili su polaznici #KenwoodKuha radionice, u slastičarskoj školi Mirjane Špoljar.Isprobali su ga i mnogi gastro blogeri kao što su Mile Butorac, Zrinka Zekulić i Anita Vukšić CrevarRenomirana hrvatska slastičarka rekla je kako, prije pripreme slastica, treba zadovoljiti par kriterija. Treba imati volju i recept, kvalitetne sastojke i kućanske aparate kako bi slastice ispale kao kad ih prave profesionalci. Podijelila je i recept za tartletse, a donosimo ga u nastavku. Sastojci za podlogu- 300 grama mljevenog Oreo keksa- 160 grama otopljenog kokos maslaca- jedna čajna žličica esencije vanilije - 20 grama mljevenih zobenih pahuljicaGdje u Zagrebu pojesti najbolji kesten pire? PripremaMljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac.Lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine.Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.Sastojci za kremu- 120 grama kristal šećera- 0.4 litre mlijeka- 4 grama gustina- 4 žumanjka- jedan vanilin šećer- 40 grama crne čokolade- 150 grama maslaca- 80 grama kesten pirea- 100 grama marmelade od naranče- pola litre slatkog vrhnja za šlagPripremaPrvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke – jedan po jedan. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi. Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire. Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom.