Mnogima omiljena sezona, ona jesenska u kojoj možemo uživati u mandarinama, napokon je pred vratima. Iako su izvrsne svježe, volimo potražiti i ideje kako ih uklopiti u kolače i slastice, a izvrsno smo ideju pronašli na webu Zare Home. Iz sezone u sezonu, ovaj nas španjolski brend počasti i izvrsnim slanim i slatkim gastro-idejama, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusan kremasti kolač s kremom od mandarine. Donosimo ga u nastavku, sigurni smo da će se tražiti komad više!Za bazu:- 200 g bijele čokolade- 8 listova lisnatog tijesta- 120 g maslaca za premazZa kremu:- 8 žumanjaka- 1 jaje- 300 ml soka od mandarine- 1 naranča (samo naribana korica)- 1 rastvorena mahuna vanilije- 250 g šećera (prilagoditi ovisno o kiselosti soka)- 250 g maslacaZa ukrašavanje:- kriške mandarine i/ili naranče (crvena ili obična)Priprema:Zagrijte pećnicu na 180 ºC.U posudu za pećnicu stavite kriške naranče i/ili mandarine posute šećerom.Kriške pecite otprilike 15 min. Izvadite i stavite sa strane..Maslacem premažite listove lisnatog tijesta i slažite ih jedan na drugi (do debljine od otprilike 6 – 8 listova) u posudu za pećnicu.Izrežite trokute otprilike 3 cm veće od dimenzije ramekina (ili kalupa koji koristite) i dodajte tijesto u svaki od njih.Pecite u pećnici 12 – 15 min dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.Otopite bijelu čokoladu i premažite unutarnji dio pečenog lisnatog tijesta. Time ćete izbjeći da se tijesto suviše navlaži pri dodavanju nadjeva od kreme.U loncu pomiješajte sve sastojke za kremu osim maslaca.Zagrijte na umjerenoj vatri, bez zakuhavanja (u suprotnom žumanjci neće biti pjenasti) i miješajte bez prestanka dok ne dobijete kremastu smjesu. Procijedite i ulijte u zdjelu.U kremu dodajte sitne komadiće maslaca uz istodobno miješanje. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati.Kada se smjesa ohladi, izlijte je na bazu od lisnatog tijesta u svakom ramekinu.Povrh stavite kriške naranče i/ili mandarine.Poslužite i degustirajte u trenutku pripreme kako tijesto ne bi izgubilo hrskavu teksturu.