Blagdanska sezona u Zagrebu tek je krenula, a jedan od prostora koji se posebno ističe u zimskom ugođaju je – Butler. Ove godine restoran je uređen u kombinaciji duboke crvene i zlatnih detalja, s puno borovih grana, lampica i vintage komada namještaja.Stari crni piano pretvoren je u svojevrsnu božićnu instalaciju sa svijećama i ukrasnim granama, pa cijeli prostor više nalikuje intimnom zimskom salonu nego klasičnom restoranu. Uređenje potpisuje Ema Geljić (Folie Florale), a dojam je istovremeno topao, elegantan i nenametljiv.Uz dekor, promijenio se i jelovnik. Chef Sabrina Spahić pripremila je adventsku ponudu inspiriranu talijanskim klasikama koje je upoznala radeći u Siciliji, Napulju i Milanu. Na jelovniku tako najviše pažnje privlači Božićni Arancin – poznata sicilijanska street-food kuglica, ovdje poslužena u nešto bogatijoj verziji s raguom od junetine, kiselim kupusom i vlascom te umakom od kiselog vrhnja i maslinovog ulja. Ideja je, kako kaže chefica, ponuditi jelo koje se dijeli, u skladu s blagdanskim raspoloženjem.Tu je i Advent Pizza – Gambereta, kombinacija koja će se svidjeti ljubiteljima morskih okusa: pesto genovese, fior di latte, dimljene kozice, pečene rajčice i bosiljak. Okusi su izrazito mediteranski, ali dobro funkcioniraju i u zimskom kontekstu.Za kraj, u ponudi je i Apple Pie Punch, topli koktel od jabuke, meda, cimeta i ruma, koji je mirisom vrlo blagdanski – idealan za zagrijavanje nakon šetnje gradom.Ako tražite mjesto za mirniji adventski izlazak, Butler ove godine nudi upravo to: cozy atmosferu, detaljno razrađenu zimsku estetiku i jelovnik koji donosi talijansku notu bez pretjerivanja.