Ukusan desert uvijek je dobra ideja, a inspiraciju i ideju za današnju dozu slatkog potražili smo na Instagram-profilu Neka jedu kolače, iza kojeg stoji jedna od naših omiljenih slastičarki, Ivana Čuljak. Riječ je o tartu s Oreo keksima, ricottom, pistaciom i malinama od kojeg momentalno rastu zazubice! Prvi sloj: - 80 g maslaca- 200 g mljevenih Oreo keksa- prstohvat soliKrema:- 200 g ricotte- 200 g krem sira- 3 jaja- 80 g šećera- 50 g mljevenih pistacija- 30 g sjeckanih pistacija- 100 g malina- 200 g kiselog vrhnja- 20 g šećera- 125 g malina za ukrašavanjeUpute:Maslac istopiti i pomiješati s mljevenim Oreo keksima. Utisnuti u kalup. Krem sir i ricottu pomiješati sa šećerom, dodati jaja i pistacio.Pomiješati sve u gustu kremu i pri kraju, kad ste gotovi s miksanjem, dodati maline. Ne miksati više, već nježno pomiješati sa špatulom.Izliti u kalup i peći na 150 stupnjeva približno 25 minuta ili dok se krema na vrhu stisne. Preliti izmiksanim kiselim vrhnjem sa šećerom.Ukrasiti malinama i još, po želji, posuti mljevenim Oreo keksima i pistacijom.