Desert kojem se uvijek rado vraćamo svakako je onaj za cheesecake, a ovog petka i u vikendu pred nama isprobat ćemo ga po receptu Anite Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige. Anita je s nama podijelila recept za cheesecake u kalupu veličine 26 cm, a mi samo možemo reći da se tražila kriška više!Sastojci za tijesto- 150 g brašna- 1/2 vrećice praška za pecivo- 75 g šećera- prstohvat soli- 1 jaje- 75 g maslaca ili margarinaSastojci za kremu- 2 bjelanjka- 2 žumanjka- 200 ml vrhnja za šlag- 500 g sira- 100 g šećera- 2 žlice limunovog soka- 35 g gustina Priprema tijestaNamazati kalup margarinom i pobrašniti ili staviti papir za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200°C.Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Tijesto oblikovati u kuglu i 2/3 tijesta razvaljajte i staviti na dno kalupa.Od ostatka tijesta napraviti traku za rub kalup i dobro utisnuti u donji rub, spojiti.Zagrijanu pećnicu smanjiti na 160°C i staviti peći 10 minuta.Priprema kreme Prvo izmutiti bjelanjke pa šlag i sve zajedno umiješati. Sir pomiješati sa šećerom i limunovim sokom, žumanjcima i gustinom.U smjesu dodati bjelanjke i šlag. Sve dobro izmiješati. Izvaditi kalup iz pećnice i na prethodno lagano ispečenu bazu, rasporediti punjenje.Vratiti u pećnicu i peći 75 minuta na 160°C. Kada se ispeče, ostaviti tortu u pećnici još 15 minuta s otvorenim vratima, a potom izvaditi i pustiti da se ohladi.