“Eat Local, Think Global” nije samo filozofija festivala – to je način na koji promišljamo hranu, povezujući najbolje iz lokalne baštine s inovacijama i suvremenim tehnikama.
Rovinjska stara Tvornica duhana će tako ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi
Održivost - tema koja je zasigurno jedna od najvažnijih trenutno u gastronomskom svijetu, bit će ove godine u fokusu i u Rovinju, a tome će pridonijeti i brojni slavni chefovi.
Festival će otvoriti Gustafi u četvrtak 5. svibnja pravim istarskim tulumom, a službeni program kreće u petak u 10 sati
Rovinj od 5. do 8. svibnja postaje središte svjetske gastronomije, potvrdila su to i brojna imena najavljena na press-konferenciji u restoranu Sol.
Zvučna imena iz Hrvatske i svijeta podijelit će svoja znanja, iskustva, strast i entuzijazam s kolegama profesionalcima, ugostiteljima, vinarima, enolozima, maslinarima, enogastro stručnjacima, foodijima i svim gastrofilima željnih novih otkrića i saznanja.