Sočno mljeveno meso upareno sa zrnima riže koji se tope u ustima, kupus koji kao da pleše po žlici dok ga pokušavamo kušati, i lagani umak koji savršeno nadopunjava cijelu priču. A kad odstoji još nekoliko dana i svi okusi se sljube, tada nastaje prava rapsodija u ustima, zar ne?Upravo je sarma bila glavna junakinja prve epizode novog projekta Večernjeg lista „Što se kuha na sceni“. Riječ je o emisiji u kojoj ugošćujemo poznate Hrvate – influencere, food blogere, pjevače, trapere – koji će pokazati svoje kulinarsko umijeće, otkriti pokoje nove vještine, ali i pokazati kako se snalaze pod pritiskom. U prvoj epizodi ugostili smo Ladu Kušec Deči (@s.lada.k), 25-godišnju influencericu koja se primarno bavi recenziranjem hrane i okuplja više od 60.000 pratitelja na TikToku i Instagramu. Kao osoba koja svakodnevno isprobava nešto novo, no potom ne oklijeva pripremati tradicionalne recepte u kućnoj radinosti, Lada je idealan gost prve epizode.Međutim, znamo da bez pažljivog odabira začina okus sarme nije onakav kakvog pamtimo. Zbog toga smo u recept dodali tajni sastojak – Podravka Fant mješavinu za punjenu papriku i sarmu koja nam je olakšala pripremu jela.A kako se Lada snalazi u brzopoteznim pitanjima? Je li vješta u slaganju sarme? S kime bi otišla na večeru i koje jelo ju je oborilo s nogu na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu? Otkrivamo u prvoj epizodi emisije „Što se kuha na sceni“.Blagdanska sarma by Lada i KarlaSarme su među naomiljenijim domaćim jelima svih generacija, a s ovim fantastičnim receptom nećete pogriješiti. I pritom nemojte zaboraviti - „Možeš zeznut sve, al' fantastično jelo ne“!PripremaPosluživanje: Poslužite s pire krumpirom.Savjet: Kombinacija lovora, cimeta i klinčića dat će dodatnu mirisnu blagdansku notu ovom receptu za sarmu.SastojciSadržaj nastao u suradnji s Fantom.