Trenutno čitate

Tko je Alicia Vikander?

Tko je Alicia Vikander?

14.siječnja 2016. u 13:00 alicia vikander
  • foto: getty/guliver
  • Podijelite članak

Švedska glumica šarmom, sofisticiranošću i stilom osvaja ovogodišnju sezonu nagrada...

Ova 27-godišnja glumica karijeru je započela igrajući male televizijske uloge u rodnoj Švedskoj a danas zahvaljujući svom talentu uživa pozornost kako publike tako i filmskih kritičara koji ju obožavaju. Iako je prve manje uloge dobila sa samo 7 godina, velik dio svog života maštala je o poslu balerine. Nakon završene prestižne švedske baletne škole Royal Swedish Ballet School sa samo 15 godina iz rodnog se Gothenburga preselila u Stockholm sa željom da strast i ljubav prema plesu i baletu pretvori u profesiju.

alicia vikander

Nakon nekoliko manjih uloga svjetskoj je publici postala poznata 2012.godine nakon pojavljivanja u filmu Anna Karenina, a od tada u svoj je bogat životopis upisala brojne hitove i nagrade. Ove sezone na nedavno dodijeljenim Zlatnim globusima dobila je čak dvije nominacije za dva različita filma; The Danish girl i Ex Machina a u istom smjeru nastavila je i ove godine. Za koji ćemo ju mjesec imati prilike gledati u novom dugoiščekivanom nastavku filma Bourneov identitet uz Matt Damona. Osim sjajnim ulogama pažnju privlači neosporivim stilom i elegancijom, i ženstvenošću.

alicia vikander

Alicia se jednostavnim ali besprijekornim stilom ističe na glamuroznom crvenom tepihu ali i u svakodnevnom životu gdje se ne boji miješati uzorke, različite teksture ili naizgled minimalističku kombinaciju upotpuniti odvažnom žarkom bojom. Da se zaista radi o novoj stilskoj ikoni potvrdili su i časopis Vogue čiju naslovnicu krasi ali i modna kuća Louis Vuitton kojoj je ova uspješna ljepotica zaštitno lice.

alicia vikander
alicia vikander

Iako za 2015. godinu sama kaže kako je bila njezina godina, a mnogi bi se i složili, mi mislimo kako će tek u 2016. zabljesnuti.

Ključne riječi

moda stil Alicia Vikander