Trenutno čitate

Spektakularna završnica - Schwarzkopf Cro a Porter

Spektakularna završnica - Schwarzkopf Cro a Porter

18.listopada 2015. u 12:30 jelena holec
  • foto: Grgur Žućko / PIXSELL
  • Podijelite članak

Sinoć je u prostoru Laube održana treća i finalna večer Schwarzkopf Cro a Portera. Večer je otvorila XD Xenia Design samostalnom revijom a u nastavku imali smo priliku vidjeti nove kreacije Jelene Holec, Twinsa, Spirit by. T.B, Sonju Lamut, Evan Easta i Lokomotivu s čijom je revijom zatvoren ovogodišnji Cro a Porter...

Svi oni koji su od posljednje večeri Cro a Portera očekivali puno nisu se razočarali. Uz 7 fantastičnih kolekcija publiku je zabavio i neobičan ples na svili kojim je zatvorena ovogodišnja 26. sezona Cro a Portera.

Jelena Holec

Mlada Jelena Holec predstavila je novu kolekciju punu neobičnih grafičkih i kolorističkih printeva. Dizajn koji prati žensku siluetu sjajno je kontrirao snažnim printevima. Kožna haljina, romantična suknja, kaputi s krznenim ovratnikom i peplum detalji zaokružili su ovu ženstvenu kolekciju s prizvucima renesanse i baroka.

jelena holec
jelena holec
jelena holec
jelena holec

Twins by Begović&Štimac

Fantastični Twinsi predstavili su još jednu sjajnu reviju. Kolekcija prepuna sofisticiranih ženstvenih haljina, bajkovitih kaputa, bundi i elegantnih kombinezona publiku je oduševila. Dečki su, kao i uvijek, posebnu pažnju poklonili detaljima stoga nas bogati gumbi na kaputima kao ni ukrasi na remenju nimalo ne čude. Dvostruko kopčanje na kaputima i haljinama posebno se ističe a veliki ovratnici koji padaju preko ramena postižu pomalo vojnički izgled na novi ženstveni i luksuzni način.

twinsi

twinsi
twinsi
twinsi

Spirit by. T.B.

Minimalistička muška kolekcija istaknula se neobičnim dizajnom i asimetričnim krojevima. Prevladala je crna boja s ponekim sivim modelom a detalji poput velikih šalova i kože savršeno su predstavljali ovu zimsku kolekciju. Muška jakna nametnula se kao glavni komad ove kolekcije jer ju je dizajner Tomislav Bahorić predstavio u različitim materijalima, krojevima i stilovima.

Spirit by T.B.

 

Spirit by T.B.
Spirit by T.B.

Sonja Lamut

Sonja Lamut još je jednom pokazala zašto je miljenica publike. Zanimljivi ženstveni krojevi s dozom vintage stila okosnica su njene nove kolekcije. Kao i do sada Sonja zimi obožava boje a ovog puta uživali smo u pastelnim bojama ukrašenim svjetlucavim perlicama i neizostavnim modernim resicama. Kolekcijom su prevladali krojevi visokog naglašenog struka, midi suknje, trapez hlače i fantastični visoki okovratnici u viktorijanskom stilu.

sonja lamut
sonja lamut
sonja lamut

Evan East

 Mladi dizajner pripremio nam je kolekciju koja je izvrsno zastupa mladenački urbani stil. Manekene su na pistu izašle s gas maskama no ni one nisu odvratile pozornost s otkačenih modela napravljenim velikim djelom od trapera. Imali smo priliku vidjeti odlične parke, jakne pa i neobične haljine s istim uzorkom koji se provlačio kroz cijelu kolekciju a podsjeća na tie dye stil u kombinacij s plavom i zelenom bojom. Pokidane čarape i visoke čizme na vezanje odlično su se uklopile u ovu buntovnu kolekciju.

Evan east
Evan east

Lokomotiva

Završnu kolekciju večeri a i ovogodišnjeg Cro a Portera prikazao je brend Lokomotiva. I ovoga puta ostali su vjerni svome stilu pa su voluminozne suknje bile nezaobilazan komad. Predstavljene su i raskošne i dramatične haljine različitih dužina a neke od njih posebno su se istaknule dozom mistike i gotike. Osim vječne crne u kolekciji smo imali priliku vidjeti hladne tonove plave i bijele kao i njihove karakteristične ukrase za glavu.

lokomotiva
lokomotiva
lokomotiva

 

Ključne riječi

moda revija stil cro a porter