Trenutno čitate

Projektom "Takva sam, kakva sam" Diva zaustavlja cyberbullying, a u tome nam pomažu Matea i Ivana!

Projektom "Takva sam, kakva sam" Diva zaustavlja cyberbullying, a u tome nam pomažu Matea i Ivana!

1.veljače 2019. u 08:24

Internet je stvarno prepun ružnih komentara i uvreda i to jednostavno moramo promijeniti!

takva sam, kakva sam
  • foto: Borna Filić/PIXSELL

Najčešći komentari, negativni komentari koje ja dobivam su da nisam dovoljno ženstvena, da imam puno godina, zašto još uvijek nemam dijete, rekla nam je blogerica Matea Frajsberger koja s pastry chefom Ivanom Čuljak sudjeluje u našem novom projektu "Takva sam, kakva sam" s kojim želimo zaustaviti cyberbullying. 

takva sam, kakva sam

 - Ja zbog opisa svog posla cyberbullying doživljavam na dnevnoj bazi i ono što me najviše boli što većina tog bullyinga dolazi od žena. Mislim da bi ljudi općenito trebali biti više osjetljiviji kad upućuju određenu kritiku ili komentar i krenuti od sebe. Da li bi njima bilo ugodno to čuti - kaže nam Matea.

takva sam, kakva sam

- Ljudi, prestanite internet doživljavati kao neki virtualni svijet, jer internet je stvarni svijet i sve što tamo kažete dođe do osobe i može ju povrijediti, zato - samo pozitivno - zaključuje poznata blogerica.

Ivana nam je ispričala što ju u današnje vrijeme na društvenim mržama najviše rastužuje.

- Danas me jako rastužuje što u moderno doba vrijednosti su jako iskrivljene i vrednuju se s brojem lajkova, a ne s onim što ti stvarno jesi - kaže. 

takva sam, kakva sam

- Obećajte sami sebi da ćete svaki dan napisati barem jedan pozitivan i dobar komentar - predlaže Ivana Čuljak.

diva

U sljedećim tjednima na Divi pratite sve o projektu protiv cyberbullyinga "Takva sam, kakva sam", a cijeli video s djevojkama i njihovim iskustvima sa cyberbullyingom pogledajte u nastavku.