Trenutno čitate

Prema statistikama, muškarci u Hrvatskoj kupuju online više nego žene... Pitali smo nekoliko frajera za mišljenje

Prema statistikama, muškarci u Hrvatskoj kupuju online više nego žene... Pitali smo nekoliko frajera za mišljenje

18.kolovoza 2019. u 07:00 online shopping
  • foto: Shutterstock
  • Podijelite članak

Otkrili su nam kupuju li preko interneta i, ako da, što najviše

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, muškarci više kupuju preko interneta nego žene - naime, 66% korisnica kupovalo je putem interneta u 2017. godini, u usporedbi sa 69% korisnika. Ipak, muški i ženski online shopping razlikuje se po tome što se kupuje.

Naime, mnogo veći udio žena nego muškaraca kupovao je odjeću putem interneta (70 % ženskih e-kupaca u usporedbi s 58 % muških), dok je mnogo veći udio muškaraca kupovao elektroničku opremu (17 % ženskih e-kupaca i 32 % muških) i filmove (24 % ženskih e-kupaca i 32 % muških). Pitali smo nekoliko frajera da nam kaže što najviše kupuje te kako su se uopće odlučili za online kupovinu, s obzirom na to da vlada stereotip kako su žene i dalje te koje više shoppingiraju na taj način. 

- Rijetko kupujem preko interneta, a ako i kupujem, onda su to samo dvije stvari - gadgeti i tenisice, rekao je 28-godišnji Filip. 

26-godišnji Marin je rekao:

Kupujem staklo za iPhone. Ne, šalim se. To je dugo bila jedina stvar koju sam kupovao, u biti, uz tenisice. A onda sam kasnije otkrio jedan super web shop koji mi se čini ok i naručio sam svašta. Kupio sam dvije majice, cipele, kratke hlače i traperice. Zapravo sam tražio tenisice, ali ih nisam našao. Vidjet ćemo što će biti kad dođe, jedva čekam!

33-godišnji Domagoj rekao je da mu je dugo trebalo da "prihvati" online shopping jer je prije imao baš veliki otpor prema tome:

Iako sam se jako opirao, jedna prijateljica nije odustajala i nagovarala me. Jednom me "slomila" i to je bio početak jednog velikog prijateljstva. Ne između nje i mene nego između mene i online shoppinga.

34-godišnji Sven kaže da preko interneta kupuje sve što može. Najviše tech stvari, ali ni odjeća ne zaostaje.

- Kupujem majice, košulje... Hlače malo manje jer mislim da ih nije dobro uzeti na blef, bez isprobanja. Također, ni obuću baš nikad ne kupujem online

Tomislav (33) je rekao:

Kupujem odjeću koja se ne može pronaći u dućanima, cipele, auto/moto dijelove, igrice, tehniku... Čak kupujem i stvari za dom online, to mi je super!

 

Jeste li znali da samo 12 posto muškaraca svakodnevno obavlja neke kućanske poslove? 😶 Evo još statistika iz Europe o razlikama između muškaraca i žena...

Ključne riječi

online shopping