Trenutno čitate

Povratak frizura iz 90-ih: Uvojci na vrhovima kose vraćaju se u punom sjaju

Povratak frizura iz 90-ih: Uvojci na vrhovima kose vraćaju se u punom sjaju

18.rujna 2019. u 07:00 kosa

Glatka, ravna kosa i opušteni valovi čine se evergreenom kada je riječ o frizurama, ali čini se da to nije uvijek bilo tako.

Određeni periodi, poput 60-ih i 90-ih, težili su nešto drugačijim frizurama, uglavnom onima s dramatično stiliziranim vrhovima. Lude kovrče i vrhovi uvijeni prema van bili su apsolutni hit. Što su kovrče bile dramatičnije, to je efekt bio sjajniji. A izgleda da se i danas razmišlja u tom smjeru. U doba raščupane kose i bobova, nismo ni slutili da će opet biti cool uvojci na vrhovima kose, ali, evo nas. 

frizure

Ovakva frizura namijenjena je kosi srednje duljine koja pada preko ramena. Od tjemena do sredine kosa je glatka i ravna, ali pred kraj, otprilike dva centimetra prije završetka pramena, izvija se kovrča. Svoje uvojke možete stilizirati i prema unutra, što je podjednako retro. Takvu frizuru možete dodatno oblikovati i upotpuniti različitim dodacima za kosu

frizure

Ovaj trend iz 90-ih zaživio je prevenstveno u Hollywoodu na čelu s Kim Kardashian, Cardi B i Jennifer Lopez, a što se jednom pojavi u Hollywoodu... ne ostaje samo u Hollywoodu. 

frizure
frizure
frizure

Ključne riječi

frizura trend 90-e