Trenutno čitate

Otvorenje ovogodišnjeg zadarskog adventa uz glazbene stihove Ivana Zaka

Otvorenje ovogodišnjeg zadarskog adventa uz glazbene stihove Ivana Zaka

15.studenoga 2017. u 08:59 zadar

Nakon što su prošlu Novu godinu Zadrani dočekali upravo uz taktove pjesama popularnog pjevača iz Jastrebarskog, ove će godine u pravi božićni ugođaj uskočiti već krajem studenog.

Adventski sajmovi već su dugi niz godina nezaobilazna (pred)božićna manifestacija u svim turističkim središtima, a njihovu važnost u stvaranju zimskog božićnog ugođaja prepoznali su svi veći (i manji) gradovi i njihove turističke zajednice. Na veliku radost Zadra i Zadrana, zimska čarolija u njihov grad stiže već 24. studenog, na Dan Grada! Ljepšeg poklona za Dan grada Zadra nije moglo biti jer vrata zadarskog Adventa 2017. otvorit će glazbena zvijezda Ivan Zak, pjevač, tekstopisac i skladatelj čiji su koncerti uvijek vrhunski glazbeno-scenski doživljaji.

zadar

Nakon što su prošlu Novu godinu Zadrani dočekali upravo uz taktove pjesama popularnog pjevača iz Jastrebarskog, ove će godine u pravi božićni ugođaj uskočiti već krajem studenog. Veliki glazbeni spektakl održat će se 24. studenog na Trgu Petra Zoranića u 20 sati nakon kojega će nebo nad Zadrom osvijetliti spektakularan vatromet, kako i priliči svečanom otvorenju Adventa.

zadar

Popularni Zak će na radost svojih brojnih fanova ove godine biti prva zvijezda spektakularnog otvorenja Adventa, a svoje najveće hitove koji su pokorili estradu zapjevat će pred svojom dragom zadarskom publikom koja se svaki put iznova veseli dolasku mega uspješnog pop pjevača. I sam pjevač nekoliko je puta izrazio zadovoljstvo dolaskom u Zadar, a nakon zadnjeg novogodišnjeg koncerta na prepunom Narodnom trgu, Zak je ostao očaran toplim dočekom i blagdanskim ugođajem:

Zadar zaista izgleda bajkovito, čast mi je što sam pjevao na dočeku Nove godine.

Drugu večer Adventa obilježit će Begini, tamburaški sastav koji već dulje vrijeme uspješno surađuje sa Zakom, koji potpisuje i njihov novi hit „Dijagnoza“. Begini su uvijek sinonim za odličan provod u kojem očekujemo neočekivano, stoga ne propustite najbolju večernju zabavu i 25. studenog od 20 sati na Trgu Petra Zoranića!

zadar

Osim dva velika glazbena koncerta koji će razgaliti srca i mladih i starih, u adventskom programu moći će sudjelovati i najmlađi. U jutarnjim satima 25. studenog grad će preplaviti likovi iz mašte, ulični umjetnici s nevjerojatnim izvedbama i trikovima, glumci zadarskog Kazališta lutaka s nagrađivanom predstavom „Koliko je duga jedna priča“, a djeca će, kroz zabavne igre i radionice pune iznenađenja, kreirati vlastiti svijet mašte i blagdanske radosti.

zadar

Ovo maštovito i kreativno jutro nikako ne smiju propustiti ni odrasli, jer svi imamo nešto dječje u sebi, a dječji osmjesi su neprocjenjivi!

Za sve programe posjetiteljima je ulaz slobodan. Ovogodišnji Advent bit će nezaboravna avantura za sve koji žele doživjeti zimsku čaroliju za pamćenje i osjetiti frekvenciju jedinstvene zadarske vibracije!

zadar

Dođite i osjetite Zadar!

Ključne riječi

advent ivan zak zadar