Trenutno čitate

Nostalgična Varteks kolekcija na pisti Bipa FASHION.HR-a

Nostalgična Varteks kolekcija na pisti Bipa FASHION.HR-a

2.listopada 2019. u 07:00 varteks
  • foto: promo
  • Podijelite članak

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih modnih brandova, Varteks, u punom je zamahu kako s poslovne tako i s dizajnerske strane

Nakon što je velikom izložbom proslavio 100 godina, ovaj modni gigant nastupit će u sklopu tjedna mode Bipa FASHION.HR. Novo poglavlje modne povijesti, Varteks je započeo s novim dizajnerskim timom na čelu s Tinom Vrdoljak Ranilović, koja je više od 20 godina karijere posvetila modnom brandu I-Gle. Njezina kreativna vizija privukla je pažnju modne scene jer je dizajnerica poznata je po minimalističkoj estetici, modernom dizajnu, majstorskim krojevima i viziji mode koja nadilazi puku funkcionalnost odijevanja. Tu viziju Varteks pokušava oživjeti i već prvom kolekcijom jesen/zima 2019./20. daje naslutiti da nas čeka još dosta uzbudljivih priča iz Varteksove radionice.

varteks

Nastup na Bipa FASHION.HR-u, povodom obilježavanja 100 godina branda, logičan je potez u smjeru približavanja Varteksa novim mlađim generacijama, kojima je moda prije svega doživljaj, stav, način izražavanja i komunikacije. Tako je kolekcija jesen/zima 2019/20 bila idealna prilika za pomalo nostalgičan prikaz klasike s modernim odmakom kroz detalje. Tako je dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović klasičan kaput, savršenog kroja, kvalitetnog materijala i izrade, s malim zahvatima u konstrukciji učinila poželjnim minimalističkim klasičnim komadom.

varteks
varteks

Njezina suptilnost u stapanju klasičnog i suvremenog dolazi do izražaja u ženskim i muškim komadima koji su eleganti, pročišćeni od detalja, savršene forme s daškom luksuza koji proizlazi iz finoće materijala i kvalitete izrade. Jedna od osnovnih premisa dizajnerice bila je oživjeti taj nostalgičan osjećaj koji se javlja na sam spomen Varteksa kad svi pomislimo na neka nježnija i romantična vremena. No, ova kolekcija nikako nije retro, ona samo pokušava pomiriti ono što je danas aktualno s nostalgičnom podsvjesnom emocijom. U toj misiji pridružila joj se i fotografkinja Mare Milin koja je zaslužna za fotografije koje najavljuju novu kolekciju i reviju.

varteks
varteks

Bipa FASHION.HR održava na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 26. listopada gdje će svoje kolekcije predstaviti najznačajnija imena hrvatske modne scene. Robert Sever nastupa u suradnji s beauty brandom Noelle, Ivica Skoko predstavlja reviju pod pokroviteljstvom branda Perwoll, a svoje će nove kolekcije prikazati i dobro poznati BiteMyStyle by Zoran Aragović pod pokroviteljstvom Philipsa, te Branka Donassy, Marina Design, KLISAB, Twins, Anthony Avangard, Jelena Holec, Spirit by T.B., Staša design te Les Emaux.

 

Ključne riječi

bipa fashion.hr varteks