Trenutno čitate

'Garderoba Marije Pejčinović Burić primjer je dobrog odijevanja u svijetu politike'

'Garderoba Marije Pejčinović Burić primjer je dobrog odijevanja u svijetu politike'

19.rujna 2019. u 12:30 marija

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova i potpredsjednica Vlade Marija Pejčinović Burić izabrana je za glavnu tajnicu Vijeća Europe te je preuzela dužnost 18. rujna

Marija Pejčinović Burić jedan je od svijetlih primjera odijevanja u domaćoj politici. Njen zaštitni znak su marame i uvijek izgleda besprijekorno. 

Zamolili smo novinarku i modnu savjetnicu Dubravku Prpić Znaor da prokomentira njezin stil odijevanja, a svi smo zaključili kako je ova ministrica jako - chic!

Već pri prvom pogledu na samo nekoliko fotografija, jasno je kako je marama zaštitni znak Pejčinović Burić:

Marama je očito jedan od njezinih prepoznatljivih stilskih momenata, popularan modni dodatak u poslovnom odijevanju ne samo zato što je uvijek elegantan, već i radi raznolikosti nošenja.

marija

Dubravka je dodala kako je klasična marama, naročito u svilenom izdanju i sa zanimljivim motivima, šlag na tortu poslovne uniforme kakvu ministrica nosi. Modna savjetnica kaže kako je njezina garderoba primjer dobrog odijevanja u svijetu politike, a istovremeno ih se ne može opisati kao monotone. 

Mnogi misle da ovaj tip posla potpuno negira ženstvenost i igru detaljima – baš su u krivu. Ovo je primjer kako dobro dozirati detalje, uz naravno klasične, nezaobilazne crnu, bež, smeđu... No, ponekad je tu i zelena: prava nijansa bira se u skladu s kosom i tenom. Naravno, u fokusu su kostimi, taman širine i kroja.

marija

Nakit je komentirala kao pohvalno decentan - ništa previša niti premalo, a naglasila je još jednu prednost marame kao dodatka:

Gornjem djelu daje dinamiku, a ministrici olakšava svakodnevno kombiniranje: kad imate vlastiti modni potpis, garderoba postaje pitko, prijateljsko područje!

marija   

Članak je originalno objavljen u travnju 2019. godine.  

Ključne riječi

Marija Pejčinović Burić