Trenutno čitate

Kolinda Grabar-Kitarović u kožnjaku i haljini s točkicama proslavila Dan nezavisnosti SAD-a

Kolinda Grabar-Kitarović u kožnjaku i haljini s točkicama proslavila Dan nezavisnosti SAD-a

3.srpnja 2019. u 22:45 kolinda
  • foto: U.S. Embassy Zagreb
  • Podijelite članak

Tema partyja u američkom veleposlanstvu bile su pedesete

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je večeras tradicionalnoj proslavi američkog Dana nezavisnosti u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj i oduševila outfitom. Naime, tema partyja, čiji je domaćin bio američki veleposlanik u RH, Robert Kohorst, bile su pedesete i predsjednica se odjenula kompletno u tom stilu. 

kolinda

Predsjednica je odjenula točkastu haljinu, kožnjak i crvene cipele, a sve je "začinila" i žutom torbicom te sunčanim naočalama. Sjajno pogođen retro outfit, kojim je podsjetila na filmove iz pedesetih. Inače, ovaj se uzorak u modi prvi put pojavljuje sredinom tridesetih godina prošloga stoljeća, no pravu ekspanziju doživljava pedesetih godina, kada su poznate točkaste kreacije dizajnirali velikani poput Christiana Diora. Najpoznatije točkaste haljine u to su vrijeme nosile filmske dive poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn. Pravi rockabilly stil! Uzorak je to koji zapravo nikada ne izlazi iz mode, a možda nam je najviše u sjećaju ostala kultna točkasta haljina koju u "Zgodnoj ženi" nosi Julia Roberts 

- Američko Veleposlanstvo u Zagrebu bilo je domaćin zabave povodom Dana nezavisnosti. Hvala svima koji su došli. Tema su bile pedesete. Zanimljiva zabava sa sjajnom hranom, pićem i glazbom. Sretan rođendan, Ameriko! - napisali su na službenom Twitteru Veleposlanstva.  

Predsjednica je i lani bila gošća partyja, a tada je tema bila Kalifornija. Tada je nosila crne hlače i šarenu košulju. 

kolinda

Ključne riječi

party kolinda grabar kitarović