Trenutno čitate

Novosti na omiljenoj društvenoj mreži: Facebook će vam od sada davati modne savjete!

Novosti na omiljenoj društvenoj mreži: Facebook će vam od sada davati modne savjete!

26.rujna 2019. u 10:14 facebook

Nakon praćenja i integriranja naših internetskih pretraga u svoje stranice, Facebook je odlučio razviti i umjetnu inteligenciju za modno savjetovanje korisnika.

Zahvaljujući sustavu Fashion ++, koji koristi dubinsku neuralnu mrežu slike, Facebook će identificirati odjeću i sugerirati sitne izmjene, poput onoga što bi korisnik trebao skinuti, dodati ili zamijeniti. Pored toga, predlagat će na koji se način određeni odjevni predmet može nositi, poput kopčanja košulje, podvrnutih rukava i sl. Osnovni je cilj sustava Fashion ++ prilagodba postojećeg outfita s obzirom na postojeće trendove i na taj ga način učiniti stilski prihvatljivijim, objašnjavaju na Facebookovim službenim stranicama.

facebook

Poseban je naglasak na tome da nije potrebno kupovati nove odjevne predmete, čime se potiče održivost.  

Sustav koristi program koji se temelji na analizi tisuća javno dostupnih slika odjevnih predmeta i kombinacija koje su ocijenjene kao stylish. Te fotografije služe kao uzorci prema kojima se treba ravnati pri odabiru odjevnih kombinacija, dok slike s lošim outfitima služe kao primjeri na kojima je odjevni komadi zamjenjuju sličnim, ali više trendovskim komadima. 

Ključne riječi

facebook umjetna inteligencija