Trenutno čitate

Dizajnerice isprovocirale zanimljive modne razgovore

Dizajnerice isprovocirale zanimljive modne razgovore

14.listopada 2016. u 10:58 promo

Pet dizajnerica pokazalo je svoju zimsku viziju četvrtoga dana BIPA FASHION.HR-a

U uzbudljivom četvrtom danu BIPA FASHION.HR-a modnu je publiku sa svojim novim kolekcijama upoznalo pet dizajnerica. Gala Marija Vrbanić, Ana Bogdan, dobitnica nagrade Najbolji mladi dizajner by Perwoll - Ivana Janjić, Morana Krklec i Martina Budek svojim su modnim vizijama uspjele iznenaditi i isprovocirati zanimljive modne razgovore

Prvi su na pistu BIPA FASHION.HR-a izašli modeli mlade dizajnerice Gale Marije Vrbanić koja je svojom drugom kolekcijom iznenadila potpuno novim konceptom i promišljanjem vlastitog dizajna. Sama kolekcija proizlazi iz načina na koji moda danas funkcionira, na ekonomskim principima ponude i potražnje. U samom oblikovanju inspiracija je došla iz predmeta koji lako postaju dio trendova, ali ono što je zanimljivo je način na koji Gala propituje vrijednost vlastitog dizajna. Putem web shopa www.priceonrequest.store ponudila je kupcima da potražnjom diktiraju cijenu i sudjeluju u stvaranju vrijednosti proizvoda. Za svaki je proizvod ponuđena početna (najniža) cijena, no, svakom sljedećom kupnjom cijena raste za određeni postotak. Što je veća potražnja, veća je i cijena proizvoda. Na ovaj način, Gala Marija Vrbanić želi saznati koliku stvarnu vrijednost može postići njezin dizajn. Svjež i potpuno novi pogled na modu zaintrigirao je sve prisutne na tek drugoj reviji ove mlade dizajnerice. 

gala
gala
gala
gala

Večer se nastavila revijom još jednog mladog branda Ana.Bo by Ana Bogdan koja je svoju kolekciju za jesen/zimu nazvala All quiet on the Western Front. Kako samo ime da naslutiti, dizajnerica svoje komade vidi na urbanim mladim ženama koje unatoč užurbanom načinu života žele u svakodnevno odijevanje unijeti dozu intrige i zanimljivosti. Omiljeni joj odjevni predmet haljina u sivoj i maslinasto zelenoj boji, ženstvena i chic, obogaćena detaljima koji podsjećaju na časničke odore.

promo
promo
promo
promo

Svoj prvi nastup na pisti BIPA FASHION.HR-a sinoć je zabilježila i pobjednica natjecanja za najbolje mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator te dobitnica titule Najbolji mladi dizajner by Perwoll - Ivana Janjić. Kolekciju A+ napravila je kao reakciju na društveno postavljanje okvira kada je u pitanju izražavanje individualnosti putem odjeće. Ivana se u ovoj kolekciji fokusirala na mušku modu sa željom da unese dozu zaigranosti i slobode i u muško odijevanje.

promo
promo
promo
promo

Pretposljednja revija bila je rezervirana za zanimljivu istraživačku igru Morane Krklec. Početni krojevi svih modela su isti, no raznim intervencijama dobiveno je pregršt različitih odjevnih predmeta, a osim svojom domišljatošću, Krklec je iznenadila bijelom pamučnom tkaninom što je potpuni negativ njenih dosadašnjih kolekcija.

promo
promo
promo
promo

Čast da zatvori četvrtu večer ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a pripala je Martini Budek. Modnu publiku na trenutak je iz Zagrebačkog velesajma odvela u Rusiju. Kolekcija Russian Devotion u kojoj koristi pletiva, vunu, brokat i svilu namijenjena je ženama koje grade svoj stil na način da je lijepa odjeća tu kako bi u njoj uživale svaki dan, a ne samo u posebnim prilikama. Dizajnerica ovu jesen i zimu vidi u tunikama, haljinama i kaputima crne boje, boje vina i u ružičastim tonovima.

promo
promo
promo
promo

Ključne riječi

bipa fashion.hr