Trenutno čitate

Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

1.veljače 2019. u 10:44 ccc

Da bi izgledale elegantno i trendi ne morate izdvojiti pravo bogatstvo. Već za manje od 200 kuna možete biti prava fashion trendseterica

Gotovo svaka žena koju usred noći netko probudi i upita koje odjevne komade mora imati u ormaru, kao iz topa odgovorit će: mala crna haljina i salonke! Ti vječni modni klasici koji su postali ultimativni must have, svake sezone dožive mali twist kako ta bezvremenska klasika ipak ne bi dosadila. Za malu crnu haljinu zaslužna je dizajnerica Coco Chanel, koja ju je predstavila davne 1926. godine. No jeste li znali tko je zaslužan za izum suvremene ženske štikle?

Talijanski izumitelj koji je bio veliki vizionar jer je upravo on prvi napravio skice helikoptera, zmaja za letenje, auta, tiskarskog stroja... On se primio posla i izradio vrlo udobnu konstrukciju koja podsjeća na suvremenu žensku štiklu. Danas nevjerojatno zvuči da se tek negdje oko 1850. godine počinje razlikovati lijeva i desna cipela, sve do tad većina je obućara izrađivala istu cipelu za obje noge. Najstarija cipela u Hrvatskoj potječe iz 2800. godine prije Krista i pronađena je u Vučedolu 2007. godine. Iako je napravljena od keramike, i samim tim nije nosiva, ova je cipela vrijedan primjerak. Ove sezone apsolutni must have su crvene salonke. Iako smo se godinama grozili kombinacije crvene i ružičaste danas te dvije boje kombiniraju i one manje hrabre. Osim s ružičastom, ne ustručavajte se kombinirati crvene cipele uz narančastu, crnu, bijelu, ali i mornarsko plavu. Crvene salonke ne moraju biti rezervirane samo za noćne izlaske. Ako ih kombinirate s trapericama i bijelom košuljom izgledat ćete fashion i dok odrađujete dnevne sastanke.

Modni brand CCC Shoes&Bags  ima nekoliko maštovitih varijanti crvenih salonki, od klasičnih poluotvorenih , preko lakiranih, do onih otvorenih prstiju. Za njih nećete morati izdvojiti pravo bogatstvo nego ih možete kupiti već za 199 kuna, a za one nešto skuplje trebat ćete izdvojiti oko 449 kuna

salonke
salonke
salonke

Ako vam je crvena ipak malo presmjela boja cipela, odaberite tamno plave ili pak one s decentnijim zmijskim uzorkom koje će definitivno biti mamac za poglede. Zmijski uzorak već se prošle sezone borio s leopardom, a fashion influenceri smatraju da će ga uskoro i nadmašiti. Ne bojte se kombinirati salonke sa zmijskim uzorkom s dnevnim outfitima, koji će sa životinjskim uzorcima dobiti na eleganciji. Mnoge trendseterice smatraju da je životinjski uzorak jedan od onih koji vašem stajlingu pomaže da izgledate pomalo glamurozno i skupocjeno. Ipak, nemojte pretjerivati dovoljno je odabrati jedan komad garderobe sa životinjskim uzorkom kako ne bi izgledali previše upadljivo.

Više doznajte na: https://ccc.eu/hr/

salonke
salonke
salonke

Sadržaj omogućio CCC Shoes&Bags  

Ključne riječi

salonke